Alle vet at Kaptein Sabeltann er en tøffing, ja, nesten like tøff som pappa, og dermed er det bare å glede seg når han nå tar turen til nettbrett for å svinge sverdet mot landkrabber og skjørbukbefengte hengebuksvin som bør dingle fra rånokken.

Nei, jeg aner ikke hva jeg snakker om heller. Men dette spillet fra Ravn Studio fenger og fanger stemningen fra kaptein Sabeltanns verden. Og selv vi som knapt har satt vår fot på en dørk, og er passert hovedmålgruppen med noen tiår, vet at dette er gode greier.

Her får du bli med på skattejakt med Sabeltann og alle slubbertene hans. Du får servere dem klissent klass til middag, fiske ufisk og finfisk, grave opp skatter, prøve bondesjakk og leke med puslespill og sanke skatter, og den slags som stort sett er helt OK.

Men først og fremst får du styre skuta «Den sorte dame» rundt på, om ikke de syv hav, så i hvert fall et utvalgt knippe farlige farvann. Der kan du senke skuter og sanke gull til du bare ikke orker mer og oppgradere skipet og lete etter flere skatter. Det må bare bli artig.

Kontrollene er ikke 100 prosent heldige alltid, men stort sett fungerer det meste som det skal. Er du ikke fornøyd, kan du gå planken med det samme.

Anmeldt av STEINAR ÅSHEIM

Skattejakt: Kaptein Sabeltann fant skatten denne gangen også. Foto: Pressefoto