Trondheimsgutten Jakob Leirvik (18) er allerede klar for semifinalen. Nå venter melhusbygg Thomas Løvseth på svaret om han kommer videre i konkurransen. For etter at Idol-dommerne Tone Damli, Kurt Nilsen, Gunnar Greve og Esben «Dansken» Selvig hadde plukket ut 39 av 40 semifinalister i onsdagens sending sto to deltagere igjen. Men dommerkvartetten greide ikke bli enige om det var Stian Kalvenes Bolstad (30) fra Bergen eller Løvseth som burde få den siste semifinaleplassen. Avstemningen foregår på tv2.no frem til fredag kveld kl. 19.00. Resultatet kommer først under fredagens direktesending, hvor åtte semifinalister skal til pers.

– Vi forbereder oss begge på å synge, sier Løvseth, som vil fremføre Keith Urbans «Days Go By» hvis han går videre.

Totalpakke

Dommer Gunnar Greve kalte tidligere i høst Løvseth for «det nærmeste jeg noen gang har vært en ny Kurt Nilsen».

– Hvordan takler du rosen og oppmerksomheten du får?

– Jeg tar mest mulig av det positive med meg på veien videre. Dette er en kjempesjanse for å få ut navnet sitt, uansett hvordan det ender. Men nå er jeg først og fremst innstilt på å fremføre låten min på fredag.

– Idol er en musikk-konkurranse. Mange vil si at det er umulig å konkurrere i musikk, hva mener du om det?

– Det er klart. Men folk har forskjellig smak, og legger vekt på forskjellige ting. Det er totalpakka som spiller inn, og man må åpne seg opp litt ekstra og la folk bli kjent med en. Selv om musikken selvfølgelig er den største biten av det, sier 24-åringen. Han har bodd mesteparten av livet i Melhus, men er nå bosatt i Buvika.

Bra springbrett

– Er tv-programmer den eneste veien for å slå gjennom som artist nå til dags?

– Nei, men sånn som musikkbransjen er i dag er Idol uten tvil et av de beste springbrettene. Jeg er så klart forberedt på at medieinteressen kan slukne når programmet er over. Men det handler uansett om å fortsette og ikke ligge på latsida, sier Idol-deltageren som har en forkjærlighet for countrymusikken.

– Mamma og pappa liker country. Det har alltid stått på hjemme, kanskje det har kommet derfra. Stemmen min har bare blitt sånn, og jeg har fått høre at det funker. Men jeg føler meg absolutt ikke bundet til sjangeren, jeg har lyst til å gjøre mye forskjellig, sier Løvseth.

Vil til topps

I kjølvannet av tv-programmet ønsker han å jobbe med eget materiale.

– Jeg håper folk går inn og stemmer på meg. Det er ikke noe mer i verden som betyr mer for meg akkurat nå. Jeg har gått inn med ambisjonene om å vinne hele konkurransen og da må jeg komme meg videre nå, sier han.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Jeg føler jeg har en unik stemme, jeg har blitt sammenlignet med Kurt Nilsen og det må jo være et kjempekompliment. Jeg er veldig allsidig og behersker flere sjangre, samtidig som jeg prøver å være meg selv, sier Løvseth som gjør så godt han kan for å fremstå som en likandes person, som er den samme både foran kamera og bak scenen.

Derfor bruker han også tid på å svare flest mulig av de som støtter ham på sosiale medier. Også kollegene i firmaet Da-Tel, hvor han jobber som telemontør, gir tommelen opp.

– De er veldig positive og støtter meg hele veien, det er veldig hyggelig, sier Løvseth.

Denne uka har han tatt ut feriedager fra jobben for å være i Oslo.

Utfordrer: Stian Kalvenes Bosdal fra Bergen er konkurrenten til Løvseth, men de to har blitt gode venner og deler hotellrom i Oslo denne uka. Foto: Espen Solli
Sikker plass: Jakob Leirvik fra Trondheim synger under kveldens direktesendte Idol-semfinale. Foto: Espen Solli/TV 2