Den 31. mars har tredje sesong av suksesserien «Game of Thrones» basert på George R.R. Martins boksyklus «A Song of Ice and Fire» premiere på amerikanske HBO. Siden HBO Nordic nå er etablert i Norge så betyr dette at norske abbonenter på tjenesten får tilgang til serien bare timer etter den amerikanske premieren.

Fem romaner på 17 år

Den tredje sesongen av «Game of Thrones» er basert på på første halvdel av boken «A Storm of Swords» som utgjør den tredje romanen i bokseptetten som etter planen skal avsluttes med «The Winds of Winter» og «A Dream of Spring» en gang i fremtiden. Så langt har Martin skrevet og utgitt kun fem av seriens romaner. Noe han har brukt 17 år på.

Kan se fram mot mange år hos HBO

Kristofer Hivju har rollen som Tormund Giantsbane i sesong tre av serien. Giantsbane beskrives av Martin som «En stor mann med et mektig skjegg. Han bærer gyldne armbånd med runer på hver hånd. Han har et bredt ansikt.»

Om HBO akter å fortsette med serien helt til alle bøkene er filmatiserte så kan Hivju se fram til en forlenget kontrakt. Tormund Giantsbane opptrer nemlig også i bok nummer fire som heter «A Feast for Crows», samt at han har en langt mer sentral rolle i den hittils siste boken «Dance with Dragons».

Kristofer Hivju ser du i videoen fra 0:06 der han forsøker å klatre opp den isbelagte muren som deler Westeros i to.

Om du ennå ikke har fått med deg sesong 2 av serien så slippes den for salg på Blu-ray og DVD den 6. mars.