Det var bare et tidsspørsmål før kakebake-TV også kom i norsk utgave, og TV3s versjon av BBC sitt suksesskonsept «The Great British Bake Off» vil nok tilfredsstille de mest sultne kakeentusiastene. Programmet går over samme lest som kokkeprogrammet«Masterchef»: 12 amatørbakere må overbevise dommerne Pascal Dupuy og Øyvind Lofthus gjennom to oppgaver i hver episode, for ikke å ryke ut.

I den første episoden skal vi bli kjent med deltakerne, og det er tydelig at man har forsøkt å caste bredt, med blant annet en billakkerer og en kampsportutøver blant bakerne. Konseptet er velprøvd og funker godt. Det er både underholdende og lærerikt å følge med på hvilke kaker som lykkes og hvilke som man skjønner kommer til å ende opp som katastrofer.

Men likevel er den første episoden litt tam. Nervøse deltakere, og ikke veldig TV-vante dommere, får lite hjelp av programleder Line Verndal, som er veldig ordentlig og forsiktig. Det hele blir rett og slett litt for pent og pyntelig.

Den norske versjonen mangler mye av humoren og energien til originalen, men man kan håpe på at både deltakere, dommere og programleder byr litt mer på seg selv i de neste programmene.

For kakemonsene blant oss er det uansett nok å glede seg over med rosa glasur, luftige kremer og marengs så det holder.

Men husk å spise på forhånd. Ellers blir alle de deilige kakene fort en pine, mer enn en nytelse å se på.