Staatsdomäne Serrig består av hele 30 hektar med vinmarker langs bredden av elva Serrig, i en sidedal til Saar-dalen. Vinhuset ble etablert i 1904, og var frem til første verdenskrig en av de største vineiendommene i Tyskland. Serrig ble først privatisert i 1990.

Får 110 hektar

Dette betyr, i følge en pressemelding fra Wine & Partners, at Markus Molitor øker sitt vinmarksareal fra dagens 80 hektar til totalt 110 hektar. Han har mer enn 170 parseller, mange av dem i 15 av de mest berømte vinmarkene i Mosel og Saar. Molitor tar seg fortsatt av det meste av arbeidet og avgjørelsene i kjelleren sin i Bernkastel-Wehlen, tross økende størrelse på eiendommene.

-Jeg kan ikke klage over at jeg kjeder meg, det får jeg ikke tid til, sier han selv, med et smil.

Logistisk utfordring

Å få hånd om en så stor og kjent eiendom som Staatsdomäne Serrig var en anledning han ikke kunne gi fra seg. 22 hekter av Serrig utgjøres av en vinmark.

Å ha 170 forskjellige parseller å plukke druer fra er en stor logistisk utfordring for en vinskaper. Markus Molitor tar det på strak arm. Mange steder er hans egne parseller så tett på naboens, at hvordan naboen arbeider i vinmarken også påvirker kvaliteten på Molitors druer.

Nettopp derfor gleder han seg stort over å få jobbe med en ny eiendom som har en vinmark som alene er på 22 hektar.