-Jeg kan bekrefte at det medfører riktighet at Allegrini går fra Vinordia til Stenberg & Blom. Vi har fått oppsigelsen, men overgangen er ikke gjennomført. Det er ikke diskutert med overtakende importør, sier Thomas Patay, konserndirektør vin i Arcus Gruppen.

Ikke komfortabel

Stenberg & Blom hadde jobbet med Masi i Norge i over tyve år da det italienske vinhuset valgte å avslutte samarbeidet og gå til konkurrenten Symposium Wines.

Masi er en av de absolutte toppselgerne i Norge. Totalt mistet selskapet et årlig salgsvolum på rundt en millioner liter.

-Du kan vel godt si at dette er et lite takk for sist. Men det har sine forklaringer. Allegrini har fått ny eksportdirektør som kommer fra Mezzacorona som Stenberg & Blom har samarbeidet med lenge. Dessuten er vel ikke Allegrini helt komfortabel med å være i samme hus som Masi i Norge, sier Patay.

Minus millioner

Både Masi og Alllegrini har sine hovedkvarter i Veneto, og er således konkurrenter i samme sortiment. Vinordia har vært importør av Allegrini-vinene i fem år, og har ifølge Patay økt volumet fra 20 000 til 500-550 000 liter.

Han innrømmer at det å miste agenturet for Norge vil bety noen millioner i dekningsbidrag. Ifjor økte salget av Allegrini 30 prosent på horeca-markedet og seks prosent på Vinmonopolet.

-Vi konsentrerer oss nå om å gjøre en god jobb med Masi. Vi har også fått ansvaret for Masi i Sverige, og jobber langsiktig med å snu en salgsutvikling som var negativ. Sebastian Bredal (MW) har vært involvert i den nye blenden på bag-in-box'en som  nå blir relansert i markedet. Den har vi store forhåpninger til.

Rush av interesserte

Da det ble kjent i bransjen i oktober 2013 at Masi gikk fra Stenberg & Blom til Symposium Wines skal rundt 25 norske importører ha kontaktet Allegrini med spørsmål om de ikke skulle skifte importør fra Vinordia. Nå, halvannet år senere, blir altså dette en realitet.

Også merkenavnet Corte Giara, som er en av flere vinhus eid av Allegrini-familien, følger med på overgangen til Stenberg & Blom i Solera Gruppen.

Ti forskjellige Allegrini-viner er i dag listeført på Vinmonopolet i Norge, men kun en (Valpolicella-bag) i basis. Fra Corte Giara er også ti viner listeført. Også to mindre Toscana-hus som eies av Allegrini følger med på overgangen fra Vinordia til Stenberg & Blom.