Jeg ønsket å finne det ut, og satte temaet på agendaen under den store VinPuls-messen nå mandag.

Over 100 publikummere deltok i kåringen av messens beste vin, i kategorien «tørr, tysk riesling under 200 kroner». 29 forskjellige innsendte kandidater ble først testet av en ekspertjury, deretter gikk de tre beste til publikumsfinalen.

Vinner ble Weingut Pflüger Dürkheimer Michelsberg Riesling Trocken 2013.

Biodynamisk i 20 år

Pflüger holder til i landsbyen Bad Dürkheim i Pfalz, hvor unge Alexander Pflüger sammen med kona Aline overtok ansvaret for familiehuset i 2010. Da hadde faren i over tyve år vært områdets vinmarkspioner og drevet gården etter biodynamiske og økologiske prinsipper.

Vinmarkene får stadig leve sitt eget liv, dog hjulpet av Pflügers egen hjemmelagde gjødselkompott. Weingut Pflüger er i dag både sertifisert Demeter-produsent og medlem av Ecovin.

Med i talentprogram

Alexander Pflüger var ferdigutdannet ønolog og vinmarksekspert i 2007, og markerte seg raskt som en fremtidens yndling. Han ble tatt opp i VDPs Talentprogramm, og blir i dag sett på som en av produsentene som skal ta Pfalz høyere opp på rangstigen.

Han lager autentiske, originale, karakterfulle viner som forteller om sitt opphav. Rett og slett et lite fyrverkeri av noen viner.

Mangfold i naturen

Alexander er opptatt av mangfold i naturen og i vinmarkene, som er omringer av fikentrær, sypresser og sandsteinmurer. Selv innenfor samme vinmark skal det være mulig å smake forskjeller, mener Alexander Pflüger.

Vinnervinen fra Dürkheimer Michelsberg bekrefter dette. En vin med strålende struktur, ren, skarp, mineralsk og rik.

Imponerende nivå

Ekspertjuryen bestående av Inger Hannevold, Stian B Olsen, Erik Lier og Sebastian Philipsson var imponert over den høye kvaliteten på vinene i konkurransen.

–Du blir ikke skuffet om du går på Polet og betaler over 150 kroner for en av disse vinene, mente Lier.

–Man blir bare ekstremt glad i riesling. Jo mer du smaker, jo mer tiltaler den flotta syra deg. Jeg simpelthen elsker riesling, utbrøt Olsen.

Vinkelnerens favoritt

Det spesielle er hvor godt riesling passer til mye forskjellig mat. Bruk den gjerne som aperitiff. Men en riesling kan fungere like godt til sjømat, som kjøtt og ost. Ikke rart riesling er mange vinkelneres favoritt.

Dette ble de tre finalistene på Vår-VinPuls mandag:

1) Weingut Pflüger Dürkheimer Michelsberg Riesling Trocken 2013 (kr. 194,50).

2) Weingut Gysler Weinheimer Riesling S Trocken 2013 (kr. 189,90).

3) Weingut Pfeffingen Ungstein Terra Rossa Riesling Trocken 2013 (kr. 189,00).