Norges Grunnlov ble godkjent av Riksforsamlingen på Eidsvoll den 16. mai 1814, og et underskrevet eksemplar ble overrakt kong Christian Frederik dagen etter, 17. mai 1814.

Det er for å feire dette at GrunnlovsAquavit 1814-2014 er blitt kreert av destillatør Halvor Heuch, skriver Arcus i en pressemelding.

Dette er en unik akevitt sammensatt av destillat hentet fra flere eldre fat. Spesialtapningen kan bestilles gjennom Vinmonopolets bestillingsutvalg.

GrunnlovsAquavit 1814-2014 er iføllge Heuch en norsk fatmodnet akevitt som kombinerer tradisjonelle akevittoppskrifter fra hele Norge og som på denne måten samler landet til ett rike.

Resepten til GrunnlovsAquavit 1814-2014 er satt sammen av de klassiske byakevittene; Simers, Lysholm, Løiten og Gammel Opland samt flere andre akevitter fra hele Norge.

Krydderblandingen representerer på den måten hele Norge og destillatet er unikt for denne akevitten. Akevitten har ligget fem år på utvalgte eikefat og er toppet med en «Signingsakevitt» som ble lagt inn i forbindelsene med at Kong Harald avla ed til Grunnloven i Stortinget 21. januar 1991.

-Denne toppdressingen godt over 20 år gammel, noe som gir akevitten et edelt bidrag og økt kompleksitet, forteller Heuch.

-Den bør nytes i et ordentlig glass, for eksempel et cognac-glass. Vi er ufattelig heldige som bor i Norge og nasjonaldagen og flagget er en viktig del av vår identitet. Det bør vi tenke på når vi velger drikkevarer til 17.mai, sier Heuch og tenker naturligvis spesielt på sin egen, nye akevitt.