Mange har etterlyst en mulighet til å selge sjeldne vinflasker på markedet i Norge. Ettersom Vinmonopolet har monopol på detaljsalg av alkoholholdig drikke i butikker i Norge, har ikke dette vært mulig, uten å bryte loven.

Men nå komer muligheten for dem som enten har arvet eller har samlet på verdifulle vinflasker. Vinmonopolet har nemlig fått anledning til å besørge auksjon av alkoholholdig drikk på vegne av privatpersoner. I den forbindelse søkes det nå etter et auksjonshus å samarbeide med.

Det er en lovendring av alkoholloven, vedtatt av Stortinget 14.04.2011 og som trådte i kraft 01.01.2012, som ligger bak Vinmonopolets mulighet til å besørge auksjon av alkoholholdig drikk på vegne av privatpersoner uten rett til omsetning. I følge Vinmonopolets egen nettside vil Polet i denne sammenheng knytte til seg en samarbeidspartner, i form av et auksjonshus, som skal stå for gjennomføringen av auksjonene.

Vinmonopolet ber nå interesserte aktører å logge seg inn på doffin.no for å laste ned anbudsdokumentene. Anbuds-ID er JUN179477. For å få tilgang til dokumentene, er det nødvendig først å gjennomføre «Gratis leverandørregistrering». Frist for innlevering av tilbud er 4. juli kl 12:00.