Fire personer
4 kyllingbryst
Salt, pepper, olivenolje
Saft fra en halv sitron
Rørosrømme
Godt med hjertesalat
En bunt fersk koriander
Hvetetortillas
Salsa
1. Lag hvetetortillas som angitt under.
2. Lag salsa som angitt under.
3. Skjær kyllingen «butterfly», dvs. snitt filetene på langs nesten helt over og brett dem ut. Krydre dem godt med salt og pepper og skvis over halvparten av sitronsaften og litt
olivenolje. Brun dem i panna på hver side i olivenolje og bak dem så i ovn på 160 grader i 10-12 minutter. Skvis resten av sitronsaften over og snitt kjøttet i skiver.
4. Legg frem tortillas, fordel rømme, salsa, salat og kylling over, dryss på koriander og rull tortillaen sammen.
Hvetetortillas
6-8 stk.
375 g hvetemel
1/2 ts salt
2 ss olivenolje
2 dl lunkent vann
1. Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen smidig og glatt med eltekrok i en kjøkkenmaskin.
2. Del deigen i 6-8 like deler og trill hvert emne til en kule, dekk til med kjøkkenfilm og la hvile i 15 minutter.
3. Kjevle deigen tynn og stek tortillaene i en tørr stekepanne på høy varme, ca. ett minutt på hver side.
Salsa
2 sjalottløk
1 søt paprika
1 stor tomat
60 gram ananas
1 neve spinat
1 ss hel kummin
1 ss hel koriander
1 ss hakket bladpersille
1 ts akasiehonning
0,5 ts salt
Saft fra en sitronbåt
1 knivspiss tørkede chiliflak
0,5 ts garam masala
1. Rist kummin og koriander i tørr stekepanne til det begynner å poppe. Knus i morter.
2. Finhakk løk og hakk paprika og tomat.
3. Surr løk i en kasseolle med litt olivenolje.
4. Tilsett paprika og la surre videre under omrøring. Rør inn tomat og ananas, spinat og bladpersille.
5. Tilsett salt, garam masala, chili, sitron og akasiehonning. Smak ev. til med mer salt og/eller honning.