Du ser kanskje for deg ferdigkjøpte tortillalefser eller pitabrød med salsa på glass og kjøttdeig med ferdig tacokrydder og litt grønt for syns skyld.

Gjør kyllingen beredt: Skjær fileten i tynne skiver, krydre med salt og pepper, pensle med olivenolje, skvis over sitron - og den er klar til steikepanna.
Sørger for smak: Brenn ditt eget salsakrydder med hel kummin og koriander.
Nær lefse-opplevelse: Steik tortillaen litt hardt, litt heftig - og den får et ytre med patina som en vekslende norsk sommer.

Populære greier. Spesielt blant de yngste. Men kanskje ikke noe du vil være spesielt stolt over å servere?

Men tenk deg at du har gjort deg litt flid på forhånd. Gjerne dagen før. Du har stekt dine egne hvetetortillas, kokt din egen enkle salsa, med ditt eget ferskbrente krydder. Du har saftig kyllingbryst, med frisk smak av sitron.

Hadde kanskje ikke det vært noe?

Kidsa ville garantert likt dette enda bedre enn den vanlige tacomoroa. Voksne gjester ville blitt imponert, merket at dette var laget med lidenskap, og spurt om oppskriften. Du ville smilt litt brydd og sagt at dette bare var noe du rørte sammen i farten.

Ja, hadde ikke det vært noe?

ole.jacob.hoel@adresseavisen.no