En fritidsklubb er en sosialarena som skal fungere som et forebyggende tiltak mot rus, rasisme, vold og ensomhet for ungdom mellom 13 og 18 år. En fritidsklubb skal også være holdningsskapende, og det skal være en plass hvor ungdom kan være i fritiden. Ut ifra inntrykket mitt, er fritidsklubbene i Trondheim nettopp en slik plass.

Jeg synes samtlige av fritidsklubbene i Trondheim skal ha svært mye ros når det gjelder deres tiltak for å forhindre ensomhet blant unge. Alt fra ulike kurs til ulike spill. Alt av fellesaktiviteter blir utført på klubbene, og de blir utført på en meget god måte.

Mange av fritidsklubbene hadde eget opplegg på de mye omtalte nettene, natt til 1. mai, og natt til 17. mai. Her var det både konserter, workshops, matlaging, og mange andre aktiviteter, slik som streetbasket og brettspill, og det fungerte godt. Dette gjorde jo at de som ønsket kunne være på fritidsklubben, og gjøre mange spennende aktiviteter med andre ungdommer. Tiltak som dette gjør at ungdommer kan slippe å føle seg ensomme, og heller føle at de har en plass å være, som er åpen for absolutt alle.

Personlig synes jeg ikke det er nok fokus på å få fram fritidsklubbene som en bra plass blant Trondheims befolkning. Også den dag i dag har mange foreldre et syn på fritidsklubben som absolutt ikke stemmer. Fritidsklubben er en plass for absolutt alle. De voksne som jobber der er voksne uten fordommer, og er kanskje de mest inkluderende voksne som finnes. Dersom du sitter alene i et hjørne, tar det ikke lang tid før noen kommer bort og heller får deg med på en fellesaktivitet eller lignende.

Jeg har selv brukt fritidsklubben Chappa siden første dagen jeg gikk i åttende klasse, frem til i dag, og for øyeblikket går jeg VG2 på Charlottenlund. Selv har jeg blitt kjent med de flotteste menneskene som noen gang kan tenkes, bare ved å gå på klubben. Jeg har heller aldri vært mer sosial. Jeg bruker minst fire dager i uka på å gå på klubb, og det er en grunn til det. Det er den mest inkluderende, åpne og minst fordomsfulle plassen man kan finne.

Pia Vollen (17)

Vil du skrive til Snakk ut? Send innlegg på mail til snakkut@adresseavisen.no eller på SMS med kodeord snakkut til 07200.