I Adresseavisen 4. mai 2023 spør foreldrerepresentantene i brukerrådene på Sunnland, Nidarvoll og Nardo skoler om hvor plassen til ungdom som ikke er med på organisert fritidsaktivitet er i det nye skoleanlegget på Nidarvoll. I likhet med representantene fra brukerrådene er vi som jobber i kommunen opptatt av at barn og unge skal ha gode og trygge møteplasser på fritiden. Trondheim skal være en mangfoldig by med sterke fellesskap. Dette står både i Trondheimsløftet, som er den nye kommuneplanens samfunnsdel, og i oppvekstplanen «Stein, saks, papir».

Dette tar vi på alvor, og vi gjør det i samarbeid med byens innbyggere. Ungdom trenger uformelle møteplasser, hvor det går an å være med venner, holde på med ulike aktiviteter eller snakke med trygge voksenpersoner. Slike møteplasser er et viktig tilbud til de som ikke deltar i andre organiserte fritidsaktiviteter. Samtidig er det også et sted hvor alle ungdommer kan delta og møtes, uavhengig av hva annet de gjør på fritiden. Derfor har Trondheim kommune gjennom flere år styrket arbeidet med fritidsklubber. Vi har som ambisjon å tilby en fullskala fritidsklubb per 20 000 innbyggere i kommunen.

Det nye anlegget på Nidarvoll blir innholdsrikt, og bygges slik at skolegården og store deler av bygget også skal kunne brukes når skoledagen er over. Det gamle Rødbygget skal settes i stand, og på dagtid vil Rødbygget hovedsakelig brukes av Kulturskolen. Etter skoletid er Rødbygget planlagt slik at det også kan brukes som et møtested for ungdom. Selv om lokalene har begrenset plass, kan dette bli et godt aktivitetstilbud og alternativ til andre samlingssteder i bydelen.

Samtidig jobber vi med å finne ut hvor og hvordan det er mulig å etablere en fullskala fritidsklubb i bydelen. Dette er en del av arbeidet med områdeløftsatsingen på Tempe/Sorgenfri, og vi har allerede fått mange gode innspill fra ungdommene i bydelen gjennom årets innovasjonscamper. Kommunen er enig i at en god oppvekst varer livet ut, og skal vi skape gode tilbud til barn og unge er vi er avhengige av et godt samarbeid med frivilligheten og engasjerte beboere i nærmiljøene.

Barn og unges oppvekst er vårt felles ansvar. Derfor setter vi stor pris på innspillet fra brukerrådene på Sunnland, Nidarvoll og Nardo skoler. I Trondheim kommune får frivillige grupper, lag og organisasjoner benytte kommunens lokaler gratis til sine aktiviteter. Når nye Nidarvoll skole åpner ønsker vi ildsjeler og organisasjoner i bydelen velkommen inn, også til å legge til rette for uorganiserte aktiviteter for ungdom.

Hva mener du? Slik skriver du for Adresseavisen Midtnorsk debatt!

Politikerne har sine valgkampsaker – men hva er din? Send inn din tekst til debatt@adresseavisen.no.