- Rent objektivt er det ingen tvil om at Clinton vant, men det var ingen knock-out, sier Moe, professor i statsvitenskap.

- Hlillary trengte å hindre Trump å prate i vei slik han fikk lov til under nominasjonskampen. Det klarte hun. Hun trengte også å vise at Trump er en inkompetent og farlig mann. Det lyktes hun delvis med.

God start for Trump

Professoren mener Trump kom bra fra de første 20 minuttene. Han var i ferd med å få debatten inn på sitt spor og fikk bygd opp intensteten da det var snakk om økonomi.

- Clinton er advokat og virker ikke komfortabel når det er snakk om økonomi. Det er opplagt at Nafta ikke er verdens verste handelsavtale, utenlandsgjeld er noe annet enn handel, økonomisk vekst er noe annet enn handelsoverskudd. Men Clinton virker defensiv og klarer ikke å utnytte Trumps svakheter på feltet.

Ut av balanse

Da det ble snakk om kvinner, rase og IS var Hillary på offensiven, mener Moe.

- Hun var sterk på kvinner på disse områdene. I sitt forsvar endte Trump opp med å fornærme komikeren Rosie O'Donell på nytt.  Etterhvert fikk han sitt fulle hyre med å svare på personangrep.  Cllinton fikk ham litt ut av balanse, han ble rødmusset og defensiv. Hva dette betyr, er en annen sak.

- Vant ikke krigen

Moe mener Hillary lyktes med å være  på offensiven, men at hun snakket mest til sine egne.

- Hun prøvde hardt, men er ikke like flink til å ta Trump i halvsannheter og usannheter, gavepakker som Bill Clinton og Obama ville utnyttet. Hun gjorde en del riktig og smilte mye, men også delvis et overbærende smil. Og hun var bedre til å få frem det negative ved Trump og hans politikk enn å fremheve sin egen, sier Moe.

Professoren tror Trump vil føle seg urettferdig behandlet.

- Han synes nok Clinton scorer en del billige poeng, men at kvinner, rase og hans personlige rettssaker sier lite om utfordringene USA står overfor. Trump vil nok at det skal handle mer om arbeidsplasser, handel og IS. Hun vant helt klart slaget, men ikke krigen med dette, sier professor Espen Moe.

NTNU-professor Espen Moe kårer Clinton til vinner i den første tv-debatten.