Torsdag kveld åpnet styreleder i Destinasjon Røros, Hilde Charlotte Solheim, det 27. Femundsløpet. Åpningen foregikk i Nilsenparken på Røros, skriver Nea Radio.

Ordfører Hans Vintervold ønsket velkommen til Røros.

– Det er alltid trivelig å ha besøk, og det er ekstra hyggelig når det er lagt opp til at dere skal være ei stund, sa Vintervold med adresse til arrangøren som vil flytte innkomsten til Lillehammer fra neste år. Vintervold sa at Røros kommune også ønsker et godt samarbeid med Femundløpet i åra framover.

- Bygg vei no

I mars skal det nye veiselskapet Nye Veier legge fram sin prioriteringsliste for E6-prosjektene som skal realiseres i løpet av de neste 20 årene. Hvor på lista E6-strekninga Ulsberg-Melhus kommer, er opp til selskapet selv.

I verste fall kan det ta svært lang tid. Det har skapt bekymring både for politikere, næringsliv og andre berørte i Gauldalen, skriver Trønderbladet. Derfor inviterte de torsdag kveld de fire ordførerne i samarbeidet «Bygg vei no» til Støren i anledning det lokale årsmøtet for forbundet. Der stilte både Oppdal-ordfører Kirsti Welander (Ap), Rennebu-ordfører Ola Øie (Ap), Midtre Gauldal-ordfører Sivert Moen (Sp) og Melhus-ordfører Gunnar Krogstad (Ap) seg bak følgende fellesuttalelse til Nye Veier:

Skjenking i tynn tråd

Alle som har fast skjenkebevilling skal levere oppgave over omsatt alkohol hvert år.

Serveringsstedet Hjørnet Tapas og Cafe på Orkanger er nå åtte måneder på etterskudd med innbetaling av gebyr for skjenkebevilling, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Rådmannen foreslår før møtet i hovedutvalg forvaltning onsdag 10. februar at skjenkebevillingen inndras frem til gebyr for skjenkebevilling er betalt, men minimum for en periode på to uker.

Begravelse på Hitra

Hitrahallen var fullsatt da Frank Robert Fillingsnes Holm, som omkom i en trafikkulykke sist uke, ble begravet torsdag, skriver Hitra-Frøya.

Musiker Frode Jektvik åpnet seremonien med å spille «Det fine vi hadde sammen» av DDE. Det var satt ut over 500 stoler i hallen og bare noen få sto tomme. Solveig Sandsør fra Human-Etisk Forbund holdt en minnetale for Frank Robert som fortalte om både livet hans, hvilke verdier han sto for og hvilken fantastisk person han var.

Full forvirring om ski på skolebussen

Uklarheter rundt hva som er tillatt å ta med på skolebussen førte til at flere foreldre valgte å kjøre ungene til skolen da de skulle ha skidag, skriver Fosna-Folket.

Kvelden før skidagen fikk foreldrene på Vanvikan SMS fra kontaktlærer om at Trønderbilene hadde sagt at ungene ikke fikk lov til å ta med ski på bussen. Trønderbilene benekter at de har sagt nei til ski på skolebussen.

Dropper skillevegger

Torsdag ettermiddag behandlet formannskapet i Steinkjer prosjektanvisningen for nye Steinkjer barneskole. I hovedutvalgene ble det vedtatt at dusjrom i garderobene skulle bygges med adskilte dusjer eller skillevegger. Samtlige partier med unntak for Frp og Miljøpartiet De Grønne gikk for forslaget, skriver Trønder Avisa.

I formannskapet hadde imidlertid Senterpartiet, Høyre og Venstre ombestemt seg. Derfor valgte de å følge Kristoffer Vikans (Frp) forslag om å stryke dusj-vedtaket når saken sendes fra formannskapet til kommunestyret.

– Jeg er overrasket over skilleveggsdiskusjonen. Jeg tror i likhet med Kristoffer Vikan at vi gjør oss en bjørnetjeneste ved å bygge skillevegger i garderobene for å få flere til å delta i gym og dusje i etterkant, sier Anne Berit Lein (Sp).

Roar Veiseth (Ap) sier på sin side at det handler om å stikke fingeren i jorda, og innse hva slags verden vi lever i.

– Vi vet at folk ikke deltar i gym fordi de opplever ubehag ved å dusje med andre. Vi liker det ikke, og vi må gjøre noe med det. Jeg skulle ønske at verden var annerledes, men å forandre på dette tror jeg er vanskelig, sier han.

Håndgemeng på Leira

Klokka 20.17 torsdag kveld fikk politiet melding om det som beskrives som en uoverensstemmelse mellom to personer på Leira mottak i Levanger.

– To beboere kranglet og var i håndgemeng. Vi er på stedet og prøver å finne ut av årsaken til konflikten, sier operasjonsleder Rune Reinsborg i politiet i Nord-Trøndelag til Innherred .

Leira mottak huser flyktninger og asylsøkere.

Verdaling årets student i Bodø

Ola Kristoffer Nestvold utmerket seg så mye i løpet av 2015 at han ble kåret til årets student i Bodø 2015, forteller avisa Innherred.

22-åringen fra Verdal fikk prisen på den årlige nyttårsgallaen arrangert av Handelshøgskolen, Nord Universitet. Han forteller at prisen kom totalt uventet på ham, men det var en stolt og rørt verdaling som mottok prisen.

Å påstå at 22-åringen har mange baller i luften vil ikke være å overdrive. Han er nå inne i sitt tredje år i en sammensatt bachelor i økonomi. Han er også leder for næringslivsutvalget i studentforeningen ved Handelshøgskolen, styremedlem i hovedstyret for studentforeningen og er studentambassadør for Nord Universitet. I tillegg til dette har han deltidsjobb hos regnskapsfirmaet KPMG og er hjelpelærer i to fag. I sommer skal han gjennom to måneders internship hos Telenor.