Det eneste hotellrommet som kan oppdrives i Trondheimsregionen, er ifølge nettstedet Finn.no på Best Western Stav hotell i Malvik.

Her må du imidlertid ut med 7000 kroner per natt, skal vi tro Expedia.nos annonse.

- Får ikke fjernet annonsen

Adressa.no vet at enkelte har reagert på prisen. En person som skulle forlenge hotelloppholdet sitt i regionen i tre dager ble sjokkert, da prisen kom på 21 000 kroner.

- Det hele beror på en misforståelse, vi er egentlig fullbooket. Etter det jeg forstår opererer Expedia, som vi annonserer gjennom, nå med en ny portal, og det har ikke lyktes oss å fjerne hotellrommet fra deres sider. Derfor har vi satt en såpass høy pris at ingen skal ønske å booke det, forklarer hotelldirektør Rune André Almo til adressa.no.

Han presiserer at Stav hotell ikke operer med så høye priser.

- Det dyreste du får hos oss koster 1400 kroner. Vi har ikke skrudd prisene høyere enn det vi operer med som veiledende priser til vanlig, forklarer Almo.

- Har noen kontaktet dere angående rommet?

- Nei. Sånn sett har jo prisen virket som den skal.

Almo informerer om at hotellet er i kontakt med Expedia for å få fjernet annonsen.

Fullt i hele Trondheims-regionen

Grunnen til mangelen på overnattingssteder, er at fiskerimessen Aqua Nor avholdes i Trondheim denne uka.

- Slik pleier det å bli hvert år når denne messa avholdes. I tillegg er det skolestart, med foreldre som ofte reiser oppover sammen med studentene, samt at Pstereo-festivalen avholdes i helga, forklarer reiselivsdirektør i Visit Trondheim, Line Vikrem-Rosmæl.

Sendes til Røros

Det er ikke bare i Trondheim det er helt fullt. Også nabokommunene har sprengt kapasitet. Vikrem-Rosmæl forteller at det nærmeste man kommer er Levanger og Verdal. Enkelte blir også anbefalt Røros.

- Vi må spre dem ut til distriktene. De fleste har forståelse for dette, og er glad for at vi kan tilby dem hjelp, sier hun.

Noe ledig fra fredag

Reiselivsdirektøren forteller at det begynner å løse seg noe opp fra og med fredag, når fiskerimessen er over. Likevel er det trangt også da.

- Vi har jo allerede nevnt Pstereo-festivalen. I tillegg har Rema 1000 kick off, med mellom 1000 og 1500 deltakere, så det er veldig begrenset kapasitet også her, forteller hun.