Over syds 1 spar inviterte nord til utgang, og syd endte i 4 spar. Hjerter knekt kom i utspill. De fleste stakk og spilte trumf. Vest hadde en og øst to trumf. Spillet ser kjedelig ut, det er en taper i hjerter og en i ruter, elleve stikk. Mange ga raskt opp og avga to stikk.

Andre så det kanskje var muligheter. Noen prøvde tidlig ruter mot kongen. Om øst har esset vil han av og til legge liten (syd kan ha et valg), og i så fall vinnes stikk for kongen og tolv stikk. Men her satt esset hos vest, og det var over – elleve stikk. Andre ga bort et stikk i hjerter i håp om at de skiftet til kløver. Hvis det skjedde og hjerter satt 3-3 kunne ruter konge kastes på hjerter. Men øst kom inn på hjerter dame og spilte naturligvis ruter, elleve stikk der også.

En spiller så en annen mulighet tidligere i spillet, i første stikk! Han la i tempo liten hjerter fra både nord og syd. Vest kan neppe klandres for å fortsette fargen, og da hadde syd en bra sjanse. Han tok ut trumfen, spilte to store kløver og kløver til stjeling. Så resten av trumfene. Før den siste så det slik ut:

På spar 6 må vest kapitulere. Kaster han ruter ess (riktig motspill i håp om at øst har kongen) står kongen, og kaster vest hjerter går den fargen. Tolv stikk og ren topp!

Her kan du lese mer om bridge.