Reppe er mer opptatt av at Adresseavisen må etterlyse pilotskjermen hans, en hvit bag med en blå runding på toppen, enn at situasjonen ble oppfattet som dramatisk.

- Det er litt adrenalin når det står på, men der og da er jeg er mest irritert for at skjermen kan forsvinne. Og det ser ut til at den andre komponenten, bagen med pilotskjerm, har forsvunnet. Så da er det ikke sikkert jeg kan dra på tur til uka for å hoppe fallskjerm, som er det jeg liker, sier Reppe nede i Adressabygget søndag kveld, der han låner dusjen for å spyle fallskjermen.

Kort tid i forveien hadde han landet ved Kristiansten festning i Trondheim, etter et fallskjermhopp der han måtte kutte hovedskjermen, for så å lande med reserveskjermen.

Det hele skapte litt dramatikk i området mellom Gamle bybro og Bakke bru, og hos nødetatene ble det slått full alarm.

Alt handlet om utstyret

Etter at skjermen ble hentet opp fra Nidelva, handlet alt om å få skylt den i ferskvann.

- Dersom den blir liggende med saltvann kan den ødelegges. Det er en skjerm til 19 000 kroner pluss moms, så den må vaskes, sier Reppe, og illustrerer med det hvor dramatisk, eller udramatisk, han opplevde situasjonen.

- Nei, jeg opplevde det ikke som veldig dramatisk, selv om det blir litt ekstra adrenalin. Jeg fikk en feilfunksjon på skjermen, og måtte velge å kutte. Jeg har gjort det før, men det skjer veldig sjeldent.

Reppe sier at dette er noe det trenes på hver dag han holder på med sporten. Han har litt over 230 hopp bak seg, og er nettopp blitt instruktør.

Les også: - Ingenting kan måle seg med dette

Begynte å spinne

Denne gangen hoppet han fra 6000 fot, nesten 2000 meters høyde. Han kuttet skjermen i rundt 3500 fot, litt over 1000 meter over bakken.

Hvordan merker du at noe er galt?

- Jeg har hoppet noen ganger nå, så det merkes på hvordan skjermen flyr. Jeg var kanskje litt usymmetrisk da jeg åpnet, så jeg fikk en tvinn på skjermen. Det gjorde at jeg begynte å spinne litt nedover. Da måtte jeg gjøre en vurdering om å kutte hovedskjermen.

- Da du kuttet, var det siste sjanse?

- Nei, jeg kunne jobbet litt lenger, men jeg følte at den ikke fløy som den skulle, så da valgte jeg å kutte.

Den etterlyste bagen skal ha landet et sted mellom Kristiansten festning, Samfundet og Bakklandet. Dersom noen finner den, ser Reppe gjerne at de tar kontakt, slik at han kommer seg på hopping også til uka.

Les også: Ferdig med lavhopp etter at han krasjet inn i fjellveggen

Her har Arild Reppe kommet seg ned i kjelleren i Adressabygget, der han fikk låne dusj for å spyle ren fallskjermen. Foto: Terje Svaan