Enhetsleder Gørill Tranås ved Dragvoll helse- og velferdssenter planlegger turnusen til de ansatte lang tid i forveien.

– Vi planlegger aldri en turnus med brudd på arbeidsmiljøloven, sier Tranås.

Enhetslederen må planlegge vaktene slik at det alltid er personer på jobb med riktig kompetanse.

– Det er viktig at vi har riktig fagkompetanse på jobb. Det skal være sykepleier på jobb på alle vakter og det må være helsefagarbeidere på jobb som kan gi medisin, sier hun.

Dersom enhetslederen må velge mellom å unngå brudd på arbeidsmiljøloven og å ha nok og riktig personale på jobb er hun ikke i tvil om hva hun velger.

– Sikkerheten til pasientene går alltid foran det andre, sier Tranås.

Økende behov for fagkompetanse

I tillegg jobber personer som er under utdanning og personer med tidligere erfaring fra sykehjem ved helse- og velferdssenteret. Tranås forteller at det er vanskeligst å få planene over bemanningen til å gå opp om sommeren og under ferieavviklingen.

– Når det er en minimumsbemanning på jobb så tåler man ikke sykefravær på fagpersonell, sier hun.

Tranås tror at en mulig årsak til at antall brudd på arbeidsmiljøloven igjen øker i kommunen kan være planlegging, men at det også kan handle om hvor mange fagpersoner og andre vikarer som er tilgjengelig på et gitt tidspunkt. Hun tror en større vikarbank med fagpersoner kan føre til færre brudd.

– Det er et økende behov for fagkompetanse, men det er begrenset hvor mange personer man kan ha gående som vikarer, sier Tranås.

Enhetslederen forsøker så langt det er mulig å unngå doble vakter, der personer er på jobb fra morgen til kveld.

– Det handler om at det kan være en fare for pasientsikkerheten når man er sliten på jobb. Da er det bedre å sette inn en annen person, selv om man bryter arbeidsmiljøloven. Dette gjøres det fortløpende vurderinger på, sier Tranås.

Faglig forsvarlighet

Enhetsleder Inger Øien ved Laugsand og Buran helse- og velferdssenter planlegger bemanningsplanen i samarbeid med de tillitsvalgte.

– Det er viktig med en god grunnturnus som følger lover og regler, sier hun.

Øien sier at det er en større utfordring i helgene fordi det er færre folk på jobb.

– Hvis noen må gå dobbeltvakter er det fare for flere brudd da det er mindre ansatte tilgjengelig. Ved mangel på fagkompetanse må faglig forsvarlighet vurderes. Det kan være nødvendig med brudd på arbeidsmiljøloven når det er fare for liv og helse på grunn av mangel på tilgjengelig fagkompetanse, sier Øien.