N/S fant spartilpasningen, og dermed var det vanskelig for syd å få være i fred i hjerterkontrakt. Mange steder ble sluttkontrakten 5 spar doblet Ø/V, en bet. Noen få fikk spille 4 spar doblet med ti stikk. Det var også et par bord hvor N/S fikk spille 4 hjerter som enkelt ble ble vunnet. Dessuten lot noen Ø/V-par syd spille 5 hjerter.

Den ser vanskelig ut med to mulige rutertapere og en i kløver. Men vest har for mye å passe på. Hvis spillefører vinner sparutspillet med esset og spiller syv runder hjerter blir det bet. Det blir i så fall igjen fem kort, og vest holder KQ i kløver, KJ i ruter og en spar til å fri seg med hvis innspill forsøkes. Bedre er det å gi bort ett tidlig stikk i ruter til vest! Etter tre trumfrunder spilles ruter dame (best, for øst kunne hatt ruter knekt). Vest vinner og frir seg med spar (å skifte til kløver konge hjelper ikke motspilleren) til stjeling. Så resten av trumfene. Idet det er igjen kun en hjerter ser det slik ut:

På den siste trumfen må vest kaste sin siste spar for å kunne holde både kløver og ruter. Han må holde to ruter, og da blir det plass til kun K-D i kløver. Kløver ess og mer kløver spiller inn vest som må avslutte fra kn-8 i ruter opp i syds E-10 saks – elleve stikk!

Her kan du lese mer om bridge.