Syd er i 4 spar etter at øst hadde åpnet med 1 hjerter og vest støttet til 2. Hjerter 10 kommer ut til damen og esset. Spilleplan? Det er fare for to tapere i hver minorfarge, og i kløver isolert sett kan det jo bli tre tapere. En taper kan kastes på hjerter, og det er best å kaste en ruter da det i så fall går bra om det blir kun to kløvertapere.

En mulighet er at øst har E-K i kløver (husk han åpnet), og har han bare en kløverhonnør kan den sitte dobbel. Det er også noen flere sitser hvor det går bra med riktig spill.

Utspillet stikkes fulgt av to runder trumf. Så avblokkeres hjerter knekt før det spilles trumf til damen og hjerter konge med ruteravkast. Deretter spilles ruter ess og mer ruter. Om øst har K-D dobbel i ruter, eller en ruterhonnør dobbel blir han innspilt og må løse kløveren for spillefører. Her vinner øst med ruter dame og frir seg med kongen som syd trumfer. Med en trumf og tre kløver på hver hånd (ingen røde kort) spilles kløver knekt.

Ø/V kan ikke få mer enn to kløverstikk. Hvis vest stikker og spiller kløver kan til og med spillefører legge damen, for øst blir innspilt og må spille rødt kort til dobbeltrenons. Dette ville også gått bra om øst hadde hatt E-K i kløver – ti stikk. Denne spilleføringen tar med seg dobbel ruter eller dobbel kløver hos øst, samt at det går bra om øst har begge kløverhonnørene.

Her kan du lese mer om bridge.