To år har gått siden Ida Jenshus ga ut plata «Someone to love», men nå er hun tilbake med nytt materiale. Første smakebit fra den nye plata er låten «Shallow River», en 15 minutters melodiøs reise som er delt opp i tre deler. Musikkvideoen ble lansert sist fredag og på mandag ble låten sluppet for salg og digital nedlasting.

I stadig utvikling

Ida Jenshus forteller at det nye materialet gjenspeiler mye av det hun har gjort tidligere, men at det også er en del nytt innimellom de røde trådene. – Som artist ønsker man jo bestandig å strekke seg litt lenger og utvikle seg. Det viktigste for meg er å følge hjertet og magefølelsen, og ikke strebe etter å skape noe som absolutt skal passe inn i et bestemt format, forteller Jenshus. «Shallow river» er en reise i forskjellige lydlandskap, blant annet instrumental og americana (musikalsk blandingsform med blant annet folkemusikk, blues og alternativ country, journ.anm.). Jenshus har tidligere også laget flere lengre låter, og hadde derfor et ønske om å lage en flerdelt låt til det nye albumet. – Låten er et resultat av tre forskjellige stadier, skrevet uavhengig av hverandre, og gjenspeiler en utvikling fra forskjellige perioder i livet mitt. Det er viktig å slippe litt av kontrollbehovet samtidig som man er ambisiøs, forteller Jenshus.

Ingen festivaler i sommer

Den nye plata er ennå ikke ferdig, men Jenshus skal bruke sommeren til på jobbe videre med innspillingen. I tillegg blir det skriving av nytt materiale, noe hun har planlagt å gjøre både i USA, fra Propeller Studio i Oslo og hjemme i Trondheim. Sist helg sto hun også på scenen sammen med South på Steinkjer-festivalen. – Jeg skal ikke spille på noen festivaler i sommer, men det var veldig gøy å få opptre sammen med South, så det håper jeg å kunne gjenta. Nå blir det litt fri, litt skriving og innspilling, så kommer det nye smakebiter fra det nye albumet under konserten min på Rockefeller 8. oktober, røper Jenshus.

Se video og hør Ida Jenshus nye låt