Fra Thailand skal 34-åringen under dekknavnet «Corleone» ha sørget for at minst 34 kg dopingråstoff havnet i Norge.

I ferdig middel utgjør det en enorm mengde anabole steroider. 34-åringen har valgt å legge kortene på bordet og få saken avgjort som tilståelsessak. Siktede har da krav på inntil en tredel strafferabatt.

Før dørene ble lukket sa siktede til Adresseavisen at han så frem til å bli ferdig med saken, men at han ennå ikke hadde tatt stilling til aktors påstand om fire års fengsel. Han har opp gjennom årene hatt ulike jobber og brukte selv anabole steroider da han begynte å forsyne markedet med dopingråstoff.

Tingrettsdommer Knut Almaas vil avsi dom på mandag.

Åtte år i Thailand

Mannen er født på Kongsberg og flyttet mye rundt. I åtte år bodde han i Thailand, og det var der han ble pågrepet 2. februar i år. En uke etter ble han transportert til Trondheim, og har siden sittet i varetekt. Han håper på overføring til Skien fengsel for soning av straffen.

Det var forsvarer Nils Anders Grønås som med henvisning til domstolslovens paragraf 125 begjærte lukkede dører. Det vises til bestemmelsen om at når særlige forhold gir grunn til frykt for at offentlighet vil vanskeliggjøre sakens opplysning, er lukkede dører påkrevd.

Aktor Erlend Hjulstad Nilsen var enig, og tingrettsdommer Knut Almaas tok begjæringen til følge. Han fremholder i kjennelsen at det er viktig at siktede forklarer seg. Retten ser det som viktig å få frem opplysninger som ikke er kommet frem til nå.

Utspring fra Trondheim

Dopetterforskningen fra politiet i Trøndelag skal være Europas største. For fem år siden startet politiet opprullingen av et organisert, kriminelt nettverk med utspring i Trondheim etter flere saker om dopingbørsen Anabolic Forums i Dagens Næringsliv. Politiet mener en organisert kriminell gruppe menn i alderen 27–45 år, opprettet og drev Anabolic Forums med milliongevinst i flere år.

Samtlige har fått sine dommer. Fire trøndere ble funnet skyldig i mafiavirksomhet og dømt til norgeshistoriens strengeste straffer. Totalt har 131 personer over hele landet vært siktet i Operasjon Gilde. «Corleone» var på frifot i en årrekke, helt til han ble arrestert av thailandsk politi.

Straffedømt fra før

Flere av forholdene i siktelsen er gamle, de skriver seg tilbake til 2007. Dopingråstoff som kan knyttes til «Corleone», har dukket opp i de fleste store dopingsakene i Norge de siste årene.

34-åringen hadde base i badebyen Hua Hin i Thailand i lange perioder. På diverse sørøstasiatiske nettfora fortalte den språkmektige nordmannen om bl.a. huskjøp. Han søkte også etter kjæreste.

Politiet fikk etter hvert nyss i at dopingmidler ble innført til Norge, lenge før 34-åringen med mafianavnet «Corleone» ble kjent for politiet. Riktignok var han allerede straffedømt for mindre innførsler av dop til Norge.

Pågrep dataekspert

På bakgrunn av tips fra Tollvesenet pågrep spanere fra politiet en dataekspert utenfor et postkontor på Moholt i Trondheim i juli 2011. Der hadde mannen hentet en pakke med ti kg flytende doping. Sporingsnummeret viste at pakken var sendt fra mennene i «Corleones» indre sirkel.

Operasjon Gilde viste at flaskene med flytende doping ikke var det eneste stoffet «Corleone» forsynte mennene i Trondheim med. Politiet satt på bevis som kunne dokumentere at han innførte over 30 kg råstoff på litt over ett år, stoff som stort sett skulle til gruppen i Trondheim.

Doping i retten: Tingrettsdommer Knut Almaas vil mandag avsi dom mot 34-åringen som fra Thailand forsynte Norge med store mengder dopingråstoff. Foto: Morten Antonsen