Det går mot en drømmehelg i Trøndelag.Et vakrere vårvær er det knapt mulig å få i første halvdel av mars.Stemmer varslene, blir det sol hele dagen fra morgen til kveld.Landsdelen står foran en helg med et yrende utendørsliv, enten det er i skiløypene, på snøfrie stier langs fjorden og på kysten eller på uteserveringene.

Gjør som 14 641 andre - følg VærAdressa på Facebook - landets best oppdaterte værside

Følg VærTorsten på Twitter

Lite vind, bare bris

En annen god nyhet er at det blir meget lite vind gjennom hele helgen. Det ser ikke ut til å bli sterkere vind enn bris de fleste steder, heller ikke på kysten.

Ti-tolv grader i dag og i morgen

Temperaturprognosene viser ti-tolv grader både i dag og i morgen og åtte-ni grader fra søndag til tirsdag.De fleste dager går temperaturen ned mot null grader i lavlandet, men stiger raskt når solen får tak ut over formiddagen.

Perfekt plassert høytrykk over Finland

Årsaken til det fantastiske solværet er et høytrykk med sentrum over de sørlige delene av Finland og de vestlige delene av Russland.Med tanke på godvær i Midt-Norge er det en perfekt plassering av høytrykket. En høytrykksrygg strekker seg fra Finland og inn over Skandinavia.

Høytrykket styrker seg i helgen

Prognosene viser at høytrykket vil styrke seg ytterligere gjennom hele helgen og komme helt opp i 1054 hPa på mandag.Høytrykket er så kraftig at de mange lavtrykkene som har kommet jevnlig inn mot kysten av Norge store deler av vinteren blir tvunget inn i andre baner vest for Island.

Skyer og nedbør fra torsdag

Høytrykket begynner å svekke seg og trekker samtidig østover fra tirsdag. Det betyr at lavtrykkene igjen kommer inn i Norskehavet med skyer og nedbør fra og med torsdag i neste uke.