Restene av den tropiske orkanen Kirk smeltet i går sammen med et lavtrykk vest for Irland. Uværssenteret beveget seg i natt mot Island.

Vinden langs kysten av Vestlandet og Midt-Norge vil øke utover dagen fra kuling til storm.

Ifølge Meteorologisk institutt, som har sendt ut OBS-varsel, kommer vinden opp sørvestlig liten og full storm 25 på kysten i ettermiddag og kveld. Vinden øker først sør for Trondheimsfjorden, deretter blir det storm også lenger nord i landsdelen.

Det er i første rekke kysten som får føling med den kraftige vinden, men også i fjellet kan det bli kraftig vind. Meteorologisk institutt advarer mot vestlig liten storm utsatte steder i høyfjellet.

Kombinasjonen sørvestlig kuling og storm kombinert med nedbør kan gi vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge.

Følg uværet på VærAdressa på Facebook - landets best oppdaterte værside -  gjør som 5132 andre

Følg VærTorsten på Twitter

Vestlig liten storm i morgen

I løpet av natten passerer uværssenteret i Norskehavet, og vinden dreier fra sørvest til vest. Varlsene viser vestlig sterk kuling  og til dels liten storm store deler av dagen. Først om kvelden minker vinden til stiv kuling.

Mens en sørvestlig vindretning følger kysten, vil en vinddreing til vest føre til at vinden blåser langt inn over land

Store deler av Trøndelag må derfor regne med å få føling med vinden i morgen.

En nyttig forholdsregel vil derfor være å sikre løse gjenstander for vinden. Alle som ikke har ryddet unna hagemøblene bør påse at de befinner seg på et lite vindutsatt sted. Også trampoliner kan lett bli tatt av stormvinder.

SE VIDEO: Her flyr trampolinen

Med denne retningen vil vinden også merkes godt også lenger inn i landet.

Lokalt mye nedbør samt torden

Meteorologisk insititutt melder om lokalt mye nedbør i morgen  vesentlig i ytre og midtre strøk nord for Trondheimsfjorden.

Prognosene viser omlag 25 millimeter for Trondheim. I ytre strøk kan det komme 30 til 50 millimeter i de mest utsatte områdene.

I tillegg til storm og mye nedbør kan det også bli torden først på dagen.