Og kun få timer før regjeringsdramaet avgjøres, sier Venstre-toppen at hun nå håper at partiet har fått så stort gjennomslag at de går inn i en firepartiregjering. Hun frykter ikke et regjeringssamarbeid med Frp.

Stortingsmøter

Spørsmålet alle nå stiller seg er hvilke partier som skal sitte i den nye Solberg-regjeringen.

Etter planen er KrF det første partiet som skal avholde møte med egen stortingsgruppe i dag. Møtet begynner klokken 15, og først klokken 17 samles Venstres stortingsgruppe til tilsvarende møte. Deretter er det varslet at de fire partiene skal ha en felles pressekonferanse tidligst klokken 20 i kveld.

-Påvirker Venstre sterkt

Ifølge Guri Melby vil KrF's beslutning påvirke hennes eget parti:

- Deres beslutning vil åpenbart påvirke vår egen diskusjon og beslutning sterkt.

- Tror du de to partilederne har landet på den samme konklusjonen?

- Jeg vet ikke. Jeg håper det.

- Men det er ikke utenkelig at en av dem sier nei og den andre ja?

- Nei, det er det ikke. De politiske resultatene kan være forskjellige for de to partiene. Det ene partiet kan ha fått gjennomslag for mer enn det andre partiet, og da er det mulig å komme til ulike konklusjoner. Selv om vi har sagt at vi vil holde sammen, er det likevel ikke akkurat de samme sakene vi legger vekt på, framholder Melby.

50 prosent sjanse for firepartiregjering

- Hva sier magefølelsen din om hvilken vei dette bærer?

- Nå er det 50 prosent sjanse for at det blir en firepartiregjering. Jeg klarer ikke å se at dette heller mer i en retning enn en annen. Dette er utrolig spennende!

- Hva håper du selv skal skje?

- Jeg håper Venstre har fått så mye gjennomslag at vi har lyst til å sitte i regjering. Da vil vi få en god klimapolitikk, en ansvarlig økonomisk politikk og en god fattigdomspolitikk.

- Så du frykter ikke å sitte i regjering med Frp?

- Nei, det gjør jeg ikke. Det eneste jeg frykter er at vi ikke har fått godt nok gjennomslag for sakene våre, sier sentralstyremedlem Guri Melby.