Orkanen buldrer langs Mørekysten. Den slo inn ved 19-tiden, litt tidligere enn varslet, og straks hadde den enorm kraft.

Bernt Heggset som bor i vestre bydel av Kristiansund målte 37,4 sekundmeter vind da de første harde angrepene kom inn over land.

- Jeg har aldri målt noe høyere på husets vindmåler, sier Heggset.

5 000 uten strøm på Nordmøre

Vi møter ham i havna der han ser etter egen og andres båter. Fortøyninger blir ettersett, og vannstanden stiger faretruende høyt langs kaiene. Det er bare å trekke seg unna.

Garasjer og utbygg er tatt av vinden. Plasthaller er revet i stykker og båter har gått ned i fortøyninger, og 5 000 nordmøringer er eller har vært strømløse i kveld.

Gjør som 3259 andre - Følg ekstremværet på VærAdressa på Facebook

Følg VærTorsten på Twitter

Ricasenteret tar inn sjøvann

Hardest vind blåste det mellom 22.30 og 23.15. Bølgene skyllet inn i parkeringshuset og førsteetasjen av Ricasenteret. Hele flåten med spesialfartøyer i oljeindustrien ligger i havn. «Seven Sisters» er det fartøyet som får den verste julingen i havnebyen Kristiansund. Den ligger ved Lyhsalmenningen og får hele draget fra sørvesten som dundrer inn Sørsundet. Baugtampene får virkelig testet styrken i natt.

Løse gjenstander flyr rundt

Politiet advarer folk mot å gå ut i uværet. Det er få personer å se i gatene. Noen få nysgjerrige er ute i bil for å oppleve uværet «Dagmar», og farlig er det å være ute. Løse gjenstander flyr rundt. Plater slites bort fra husvegger og fra byggeplasser blir ting tatt av vinden.

- Det var skremmende å se plater bli blåst mot huset vårt i Nansens gate i Kristiansund. Heldigvis kom det folk og fikk ting på plass, forteller Hege Karlsen.

Smøla, Aure og Tingvoll uten strøm

Publikum varsler politiet om trær som ramler ned og strømledninger som er ødelagt. Strømmen har i kveld vært ute i Smøla kommune, Ertvågøya i Aure og i Tingvoll. I Kristiansund var det et kort strømbrudd ved 22-tiden.

NRK P1 har vært ute av drift i hele kveld. Det skyldes en feil ved senderen på Reinsfjell.

Bølgene slår inn i første plan av Ricasenteret i Kristiansund. Foto: HELGE HEGERBERG
Stormfloa leker med nivået av kaikanten i Kristiansund. Foto: HELGE HEGERBERG
Fra Piren i Kristiansund Foto: HELGE HEGERBERG