Trondheim Cup er en årlig turnering med parturnering på lørdag og lag på søndag (30.4 og 1.5.) Påmeldingen er oppløftende. Populariteten skyldes nok både fine turneringer og at det er et morsomt og sosialt opplegg. Interesserte kan kontakte Liv Marit Grude. Dette spillet er altså fra Bergen.

Noen få var i 6 hjerter, resten spilte utgang. Idet vest spiller ut kløver konge ser det umiddelbart ut som om ruter dame må sitte i saks. Men det er en ekstra sjanse. Syds kløvertaper kastes på spar med det samme. Det haster ikke med å spille trumf, først trumfes en spar. Så spilles ruter til esset, og kløver knekt trumfes hos syd. Dette er igjen:

Syd er inne, og først nå spilles trumf. Syd er heldig med fordelingen, for siden vest har singel trumf ess og ikke flere spar må han gi favør. Enten må han spille ruter rett til syds saks, eller kløver til dobbeltrenons som trumfes hos syd med avkast av ruter hos nord. Elegant spilt!

Vel, i Bergen satt det ikke helt slik, trumfesset satt dobbel hos øst. Men heldigvis hadde øst ruter dame, så de to som var i slem delte toppen for 1430. Den anbefalte spilleføringen er imidlertid gratis, for om ikke innspillet virker gjenstår fortsatt ruterfinessen som siste sjanse.

Her kan du lese mer om bridge.