Ove Reidar Holmen og Tormod Daling (Steinkjer/Inderøy) vant klart foran Enge-Nevermo (Verdal) og Mediå-Færeøvik (Namsos). Her fikk nord et meldeproblem etter 1 hjerter-1 grand. Hva ville du meldt nå?

Styrken og sekskorts farge tilsier 3 hjerter. Men singel ruter konge er en uviss verdi, og en ville likt å ha litt bedre hjerter. Det er vel intet godt alternativ? Det var naturlig å komme i utgang, men er det en god utgang?

Med spar ut mot 3 grand må hjerteren gå. Mange var i 4 hjerter. Hvis spar kommer ut og hjerter 4-2 ville Ø/V kommet inn for tidlig (med mindre han med fire hjerter også har tre kløver). De kan i så fall ta to sparstikk, ett i ruter og ett i trumf. Men det satt 3-3 i hjerter, så det var tretten enkle stikk om ikke de tar for ruter ess.

Også i 3 grand må hjerter sitte rundt hvis det kommer spar ut. At hjerter sitter 3-3 er bare ca. 36% sjanse, så utgang er ikke sikker, selv om det er naturlig å komme dit. Det er dog en overlegen kløverkontrakt. Utgang i kløver er ganske sikker, og slem er også bra.

På Inderøya ga 520 for 3 grand med tretten topp, noen hadde 510 i 4 hjerter. Enkelte fikk kun elleve eller ti stikk. Kun to par var i delkontrakt. De ville fått et godt spill om hjerter hadde sittet skjevt, men denne gangen ble det delt bunn for +260 i 2 hjerter.

Her kan du lese mer om bridge.