Røros: – Dette er veldig stort for norsk reiseliv. Vi er rett og slett heldige når vi får et så omfattende og viktig arrangement hit.

Det sier reiselivssjef May Britt Hansen i Trøndelag Reiseliv, i forbindelse med at en av Tysklands aller største turoperatører, med over seks millioner kunder, i år har lagt sitt faste arrangement Dertour Academy til Norge.

30 grupper på kryss og tvers

De 600 deltagerne på årets arrangement tar denne gangen særlig for seg Nord-Norge og Fjord-Norge, både gjennom workshops i Tromsø og Bergen, og ikke minst gjennom 100 deltagere fordelt på 30 grupper som reiser på kryss og tvers både før og etter workshopene.

Seks av disse gruppene tråler nå Midt-Norge, hvor de bl.a. besøker Trondheim, Kristiansund, Molde, Stjørdal og Oppdal. Torsdag ankom en av gruppene til Røros for å få vite mer om hva verdensarvbyen på fjellet har å by på av kultur, historie og opplevelser.

Stort besøkspotensial

– Dertour Academy besøker et nytt område hvert år, for å lære mer om produkter og opplevelser på reisemål de selger, og i år er det altså vi som står for tur. sier Hansen.

Gjennom Dertour Academy får de ansatte i reisebyråene en detaljkunnskap som er viktig når de skal selge Norge som reisemål. Det er viktig, bl.a. fordi 620 000 av Dertours kunder sier at de kan tenke seg å besøke Skandinavia. Nå håper Hansen at reiselivet i landsdelen vil få ekstra glede av flere tyske turister i tiden fremover.

Variert program

– I Trøndelag har vi lagt inn et variert program, med fokus på opplevelser som Nidarosdomen, Bakklandet, Rockheim, Sverresborg, aktiviteter i bymarka, gårdsbesøk på Ersgaard i Stjørdal, bergstadvandring på Røros, trugevandring på Oppdal og et solid innslag av lokal mat, for å begeistre de ansatte, sier hun.

Hansen forteller at vertskapet markedsfører Trøndelag som «Historiske Norge», med fokus på Olavsarv, Kystkultur, Verdensarven Røros og Trondheim by.- Det er dette inntrykket vi vil at de skal sitte igjen med når de drar hjem til Tyskland, sier May Britt Hansen.

De 600 deltagerne på årets arrangement tar denne gangen særlig for seg Nord-Norge og Fjord-Norge. Foto: GEIR TØNSET
Foto: GEIR TØNSET