Der kan det bli bestemt at Eggen får en formell rolle i teamet i 2015. Og Brutter’n, som er på ferie, venter fremdeles på svar fra Erik Hoftun.

– Familien har hatt det veldig ålreit. Jeg tenker jo litt på RBK stort sett hele tida, og det har vært en del telefoner. Men jeg har også klart å legge det litt vekk, sier Ingebrigtsen til Adresseavisen.

RBK-treneren kommer hjem fra Gran Canaria lørdag. Tilbake på kontoret vil han følge opp en telefonsamtale han hadde med Eggen i dagene etter at han ble formelt ansatt på treårskontrakt.

– Jeg har snakket med Nils om at vi skal ha oss en ny prat når jeg kommer hjem.

– Det betyr at Eggen kan få en formell rolle i teamet ditt?

– Det kan det. Så får vi se hva møtet ender opp med, svarer Brutter’n.

– Prater mye med Kåre

11. september skrev Adresseavisen første gang at Eggen kan bli å finne i trenerteamet fra neste sesong. Eggen selv bekrefter møtet med Brutter’n i neste uke, og er fortsatt lysten på å bidra.

– Jeg har pratet mye med Kåre gjennom høsten, så det er ikke noe nytt i og for seg. Men jeg skal møte Kåre når han er tilbake fra ferie, så tar vi det derfra, sier Eggen.

Han ønsker ikke å si for mye om hvor mye han kan være interessert i å bidra med for eksempel på treningsfeltet.

– Nei, det har jeg ikke noen tanker om nå. Du vet, aller først må jeg bli helt i form igjen, sier han – og tenker på at han fremdeles går til dialyse flere ganger i uka.

Eggen håper Hoftun blir

Etter det Adresseavisen forstår kan imidlertid Eggen bli titulert som «trenermentor» om han formelt kommer inn i teamet i 2015. Og dermed først og fremst å bli en viktig samtalepartner for Ingebrigtsen, og følge treninger og kamper fra sidelinjen.

Det kan bli både med og uten Erik Hoftun i det samme teamet. Både Ingebrigtsen og Eggen håper Hoftun fortsetter som assistenttrener. Men han har ennå ikke har bestemt seg

– Jeg har ikke tatt noen avgjørelse. Men det er viktig for klubben at de får svar snart. Jeg ønsker jo å ha det klart før jul.

– Hvorfor drar avgjørelsen litt ut i tid?

– Det har jeg ikke så lyst til å komme inn på, svarer Hoftun.

– Erik og Kåre sammen har vist seg å være en veldig god duo. Slik bør det fortsette, uten at jeg skal gå i detalj på hvordan Erik skal løse rollen, sier Eggen om saken – og mener med det at Hoftun også kan fortsette å ha en rolle inn mot den sportslige ledelsen i klubben.

Ingebrigtsen ønsker en avklaring vedrørende assistent-rollen før jul:

– Jeg har lyst til å beholde ham. Jeg ønsker at vi har en avklaring rundt dette i løpet av neste uke. Det er jo viktig å vite hvem som er med i teamet før oppkjøringen starter.