Han hadde bestilt 19 bensinslanger av teflon som skulle komme frem over natten. Da de skulle åpne pakken onsdag morgen var det derimot to pumpemotorer til båt som lå i pakken.

- Da vi åpnet vår pakke med vårt sporingsnummer tirsdag hadde vi ikke fått de spesialbestilte bensinslangene vi ventet. Der lå det to pumpemotorer til en båt. Vi ringte Fedex som sa at de ville kontakte oss innen to timer, men vi hørte ikke noe før de hadde stengt for dagen.

Pakken skulle til Bergen

Da bestemte de seg for å se nærmere på papirene som kom med den pakken de hadde mottatt. Da fant de ut at den hadde blitt sendt fra England og var ment til et firma i Bergen.

- Vi håpet at dette var en ren misforståelse mellom to pakker. Da vi ringte til administrerende direktør i bergensfirmaet var han over seg av begeistring. De lurte også på hvor deres forsendelse hadde blitt av. Firmaet i Bergen tapte tusenvis av kroner på dette. Vi måtte sende pakken til dit for egen regning.

Dessverre for Tesli var ikke pakken som hadde funnet veien til Bergen hans bensinslanger, men sensorer som skulle til Ranheim.

- Jeg ringte til firmaet på Ranheim for å høre om våre bensinslanger var der, men nei. Der hadde de fått en pakke som de hadde sendt tilbake til Fedex. Dette fant jeg ut av på litt under ett kvarter, bare ved noen få telefonsamtaler. Fedex var heller ikke spesielt fornøyd da vi fortalte dem hva vi hadde funnet ut på kort tid da vi ringte dem dagen etter.

Eneste fly-eksemplaret i Europa

Flyet som trenger delene er et jetfly fra 50-tallet, det eneste eksemplaret i Europa, som Tesli bruker i flyshow.

- De sa litt irritert at vi kunne vel bare bestille nye bensinslanger, men dette er spesialbestilte deler som har tatt fire måneder å produsere til et fly som ingen andre i Europa har. Jeg kan ikke bare bestille nye.

Nå er Tesli bekymret for at dette aldri vil gå i orden.

- Fedex sa at de var avhengig av at de som hadde fått feil faktisk tok kontakt med dem. Med andre ord, de kan ikke si noe om når eller om de vil få kontroll på dette. Det gjør meg veldig urolig.

63 pakker har havnet feil

Fedex kjenner til problemet, og innrømmer at det har skjedd en feil med flere pakker.

- Det var noen adressefiler som ble printet feil. Den feilen gjorde at 63 adresselapper har havnet på feil pakker. Det er lapper fra Fedex og Bring på pakkene. Fedex-lappen skal være riktig, mens Bring-lappene har blitt vilkårlig satt på og havnet feil, opplyser en person ved kundeservice som ikke ønsker å oppgi navnet sitt.

Nå lover de alle som ikke har fått pakken sin at de jobber med saken.

- Vi forsøker å spore opp alle pakkene som har kommet feil. Vi håper også at de som har fått feil kan si fra. Jeg tror vi skal klare å finne pakkene. Vi jobber så godt vi kan.

Men om pakkene ikke blir funnet igjen er erstatning vanlig prosedyre.

- Det skjer nesten aldri, men om noe forsvinner helt fra systemet blir pakkene selvfølgelig erstattet. Det er bare å beklage det som har skjedd.

Adresseavisen har forsøkt å få en offisiell kommentar fra Fedex siden tirsdag, men ingen har svart på våre henvendelser.

Flyshow i fare - roper på hjelp

Om delene ikke kommer frem innen kort tid, mister trolig Tesli hele sesongen.

- I mellomtiden så har vi en amerikansk flymekaniker som er fløyet inn fra USA for å gjøre denne jobben. Alt dette er gjort for at flyet skal delta på Haugesund Airshow 14. juni og Værnes Airshow 21. juni. Fedex' glipp kan koste oss veldig dyrt, samtidig som hele sesongen er ferdig for min del.

Nå håper Tesli at noen der ute sitter med delene til flyet hans, og at de samtidig vil gi beskjed.

- Om noen i Norge har fått vår pakke med 19 oransje bensinslanger i ulik lengde og tykkelse, si fra. Det verste som kan skje er at de blir lagt på et lager og blir borte.

ENESTE EKSEMPLARET I EUROPA: Jetflyet fra 50-tallet er det bare Martin Tesli som har. Nå mangler han mange deler for å få det i luften. Foto: Martin Tesli