Konklusjonen er selvantenning.

Krimteknikerne er ferdige på brannstedet i terrassehusene i Stjørdal. Brannen ble meldt til nødetatene rett før klokken 13 mandag 18. juni i år. Krimteknikere gjorde undersøkelser på terrassen til leiligheten der det skal ha begynt å brenne i dagene etter brannen.

Den foreløpige konklusjonen var at brannen har startet i eller rett ved en bod ute på en av terrassene i 3. etasje. På de to terrassene som henger sammen, sto også bodene vegg i vegg. I tillegg til tekniske undersøkelser har politiet snakket med beboere i jobben med å finne brannårsak. Jobben er nå avsluttet.

Ikke 100 prosent sikker

Etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor, Annar Sparby.

- Vi kan ikke gi eksakt brannårsak, men vi antar at det er selvantenning. Det er ikke noe med elektrisk anlegg og at noen har tent på er lite sannsynlig, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Flere venter på innflytting

Fra 4. etasje og nedover ble leilighetene totalskadd av brann eller vannskader 20. juni. Det medførte at flere beboere ikke kan flytte inn på mange måneder. Denne uka fikk de som bor i etasje fem til syv flytte inn, mens de som bor i etasje åtte til elleve har flyttet inn tidligere.

Brannen ble varslet til nødetatene klokken 12.47 mandag 18. juni.

De som har leiligheter i de fire nederste etasjene, må ennå vente noen måneder før det er klart for innflytting. Vaktmester Martin Hunstad Hagen ringte brannvesenet klokken 12.47 denne dagen. Sammen med Pia Therese Johansen og Janne Marit Lian, som jobber med restaurering av rørsystemet på terrassehusene, begynte vaktmesteren å få folk ut av leilighetene. De flyktet oppover i etasjene og ut etter å ha fått med seg kvinnen i naboleiligheten til Grenness.

Sigurd B. Grenness var sperret inne av flammer og måtte klatre over terrassene for å komme seg unna. Han bor i 3. etasje der brannen antagelig startet på naboterrassen.