Midt-Trøndelag er av de sterkeste kretsene i Norge, men innsatsen i dette spillet var skuffende. Det er en god lilleslem i hjerter, riktignok få honnørpoeng, men god tilpass og fordeling.

Nord har etter 1 hjerter i åpning fra syd en klassisk splinter-hånd, dvs. kortfarge, god tilpasning til åpneren og kort gode nok til utgang. Han bør få vist kortfargen sin på veien dit. Ved mange bord kom vest innpå med 2 ruter eller 3 ruter. Uansett bør nord da melde 4 ruter, synes jeg. Da ser syd at slem er mulig. Kun ett par meldte slem.

Alle fikk tretten stikk i hjerterkontrakt etter ruter konge ut. Ø/V sitt kløverstikk forsvant, for nords spar ga avkast for kløver 4. Men +710 er vel ikke godt nok med slikt? Som sagt var kun ett par (Ovesen-Hatten) i slem.

De spilte mot Grøtheim-Johansen som gjorde det beste de kunne, de stampet i 7 ruter! Der er det fem bet med beste motspill, +1400 til N/S, men det er mindre enn 6 hjerter hvor det blir 1430 eller 1460. Vinnerparet slapp med 1100 ned, men selv det var ren bunn! De hadde imidlertid nok av gode spill ellers og vant klart foran Lund-Molberg (også kvalifisert til NM-finalen for par). Kåsbøl-Myklestad kom på 3.plass.

Her kan du lese mer om bridge.