–Vi er helt klart i en situasjon som er utfordrende likviditetsmessig.

Det sier styreleder Dag Jomar Strømmen, som tok over vervet i mars.

–Vi har begynt på en prosess for å kutte i utgiftspostene, men det er foreløpig ingen overhengende trussel om konkurs. Det er derfor vi har begynt på denne prosessen. Det er ikke mer dramatikk enn at vi prøver å balansere utgiftene med sviktende inntekter, sier Strømmen.

Lønn største utgiftspost

Den siste tiden har det verset rykter, blant annet i sosiale medier, som gikk ut på at de hadde store økonomiske problemer og at spillere kunne risikere å bli fristilt fra kontraktene med klubben. Strømmen sier klubben har kontroll på den økonomiske situasjonen, men bekrefter at spillergruppen har blitt informert om at spillerlønninger er en av postene der klubben ser på å kutte.

–Vi har informert internt til spillere om at vi ikke kan oppfylle lønnskravene, det er en helt naturlig del av prosessen, sier styrelederen.

Rødde har et budsjett på rundt to millioner kroner for inneværende sesong. Forrige sesong var budsjettet på 2,1 millioner kroner, inkludert rundt 700000 kroner til lønninger. Den utgiftsposten er noe lavere i dag. I fjor hadde klubben ekstern hjelp fra investorer, deriblant daværende styreleder Tore Havdal. Lavere inntekter på den posten er en av de største faktorene til at Rødde jobber med å redusere kostnadene.

–Det er ikke til å legge skjul på at vi hadde hjelp av investorer i fjor. I tillegg er sponsorinntektene noe lavere enn det vi ønsker. Da er det naturlig å se på å redusere utgiftspostene der vi kan, sier Strømmen.

Turbulent start

Fotballklubben ble en realitet da idrettslagene i Tiller og Melhus ble enige om en felles toppfotballsatsing i løpet av 2013-sesongen. Samarbeidsklubben tok over Tillers plass i 3. divisjon og spilte kampene sine på Gruva i Melhus. Samme sesong rykket laget som da hadde navnet Melhus/Tiller opp til 2. divisjon. Siden har det handlet vel som mye om det utenomsportslige som det sportslige:

*Fikk ikke lov av fotballkretsen til formelt å gå under navnet Melhus/Tiller. Brukte arbeidstittelen Rødde Fotballklubb, som senere også ble det offisielle klubbnavnet etter navnerotet.

* I januar i år gikk årsmøtet i Rødde til beslutningen om å flytte fra Gruva til Heimdal, etter to sesonger på Melhus. Bakgrunnen var ønske om å skape en toppfotballsatsing med Heimdal og Kattem. Daværende styreleder og hovedinvestor, Tore Havdal, stemte imot forslaget om å flytte fra Melhus til sør-Trondheim.

* Deltok i en offentlig skittentøyvask gjennom Trønderbladet i kjølvannet av flyttingen fra Gruva. Melhus IL kritiserte prosessen rundt valgt av satsingspartner og mente Rødde skyldte penger for forskudd på baneleie. Tidligere styreleder Havdal avfeide påstandene. I tillegg uttalte han at det var Melhus som var lunken til samarbeid med Rødde, ikke omvendt.

I ettertid har Havdal trukket seg ut av den snart to år gamle klubben. Både på styre- og investornivå.

–Jeg har ingen kommentar utover at jeg ønsker Rødde lykke til på Heimdal. Jeg ønsket å utvikle klubben på Melhus. Dette ble vanskelig, derfor ny ledelse. Er fortsatt ivrig Rødde-supporter, skriver Havdal i en SMS til Adresseavisen.

Fokus på det sportslige

Rødde-kaptein Jørn André Hugdal ønsker ikke å kommentere hvordan den økonomiske situasjonen oppleves for spillergruppen.

–Stemningen i troppen er mye bedre nå, etter ti poeng på de fire siste kampene, enn hva den var før det, sier Hugdal.

–Målet vårt er å opprettholde den sportslige satsingen og vi jobber i et todelt løp for resten av sesongen og 2016. Vi har tro på at vi klarer å skape en balanse i løpet av dette året og jeg vil gjerne berømme spillergruppen for å være løsningsorientert i den dialogen vi har hatt til nå i prosessen, sier styreleder Strømmen.