Syd var i 4 hjerter og fikk kløver knekt ut til liten fra nord, og øst vant med kongen før han skiftet til trumftreeren. Hvordan bør det spilles? Siden det er en sikker rutertaper handler det om å unngå to spartapere. Om kløver hadde vært fordelt 3-3 ville ikke den trettende kløveren gitt noe hjelp, men i så fall kun ett sparavkast hos syd. N/S sin sparfarge er lovende med hensyn til å få kun en taper. Knekt og tier gir en såkalt dobbeltfinesse. Hvis fargen spilles fra syd, og finesse tas to ganger går det bra i 75% av tilfellene.

En av de to sparhonnørene må sitte hos vest. Etter to runder trumf spilte mange på syds plass spar til tieren. Det kom ruter tilbake til vest. Deretter ble det en spartaper til og en trist, men unødvendig bet. De som spilte slik overså et ganske enkelt innspill. Etter to runder trumf tas kløver dame, kløver til esset, og nords fjerde kløver trumfes. Dette er igjen:

Nå spilles ruter. Vest stikker og spiller spar. Tieren legges fra nord, og øst vinner. Men han er innspilt og må gi spar til saksen eller ruter til dobbeltrenons som trumfes hos syd med sparavkast fra nord. Denne spilleføringen gir 100% utteling, kontrakten er helt sikker!

Her kan du lese mer om bridge