Snart tre uker etter at den rumenske kvinnen forsvant står politiet fortsatt nesten uten spor i saken. Ved et hus på østsiden av byen slutter absolutt alle spor etter henne.

Politiet har i snart to uker jobbet dag og natt med saken. I alt 15 etterforskere og teknikere hos politiet i Sør-Trøndelag jobber nå med å karlegge den savnede kvinnens bevegelser. Hva som har skjedd med henne er en stor gåte.

– Vi holder fortsatt alle muligheter åpne, sier etterforskningsleder John Ola Volden.

Tre teorier

Adresseavisen kjenner til at politiet jobber ut fra tre ulike teorier om hva som kan ha skjedd med kvinnen:

  • Hun er blitt utsatt for noe kriminelt og i verste fall drept. Det er så langt ikke klart hvem som i så fall står bak, hvor eller hvorfor det kan ha skjedd.

  • Hun kan ha blitt utsatt for en ulykke. Dersom hun forlot nachspielet alene eller sammen med den andre kvinnen, kan noe ha skjedd med henne på veien. I så fall kan liket ha blitt gjemt eller dumpet.

  • Hun kan ha forlatt byen og kanskje også landet. Politiet har imidlertid fått overlevert kvinnens telefon og id-kort. Adresseavisen har fått opplyst at hun skulle være i Norge til jul. Hun etterlot også eiendelene hun hadde med seg til landet.

– Vi har sjekket og forkastet mange hypoteser i denne saken. Det gjør vi hele tiden, sier Volden.

Vil avhøre familien

I alt er det nå gjennomført over tjue avhør i saken. Også i går var det nye avhør i saken. En rekke personer blant annet fra det rumenske miljøet i Midt-Norge er avhørt i saken. Politiet venter fortsatt på å få gjort formelle avhør med kvinnens ektemann i Romania. Gjennom politiets sambandsmann i bulgarske Sofia jobber politidistriktet for å få hjelp fra rumensk politi med dette.

Adresseavisen får opplyst fra kvinnens arbeidsgiver i Norge, en rumensk mann som er gift med en slektning av kvinnen, at kvinnens familie i Romania ikke har gitt opp håpet.

– Ektemannen sier til meg at han håper at hun er på vei hjem, sier mannen.

Søkte med likhund

Adresseavisen vet at det er gjennomført søk med kriminalteknisk hund, det som ofte omtales som likhund, hjemme hos en mann i femtiårene i Østbyen. Det var hit den savnede kvinnen (31) og hennes venninne, som er i midten av tjueårene, ble med på fest natt til 1. november. Dette er siste sikre observasjon av 31-åringen. Hunden, som kan påvise kroppsvæsker eller et skjult lik, skal ikke ha gjort markeringer verken i huset eller i en hytte som tilhører mannen.

Trondheimsmannen har forklart at kvinnene dro fra huset sammen, mens den rumenske kvinnens venninne hevder 31-åringen ble igjen på festen. Mannen ble pågrepet og siktet for falsk forklaring i saken 7. november, men er nå løslatt. Mannens advokat, Frode Wisth, ønsker ikke å kommentere saken.

Politiet har også bedt Kripos om hjelp i etterforskningen, men har så langt ikke fått annet enn bistand per telefon. Årsaken er rett og slett at de ikke har folk å sende til Trondheim på grunn av alle etterforskningene de holder på med for tiden får Adresseavisen opplyst fra Kripos.

– Vi regner med å få hjelp til å planlegge den taktiske etterforskningen videre, sier Volden.

Finner ikke video

Adresseavisen har tidligere skrevet om at politiet ville sikre seg overvåkningsvideoer og bilder av kvinnen og hennes venninne. Det blir blant annet gjort for å for å kartlegge bevegelsene til kvinnen og venninnen hun var sammen med.

Ifølge etterforskningslederen har det ikke lyktes dem å skaffe bilder av den savnede eller begge kvinnene.

– Det er et problem for oss at overvåkningsbilder lagres bare noen dager. Dette var i utgangspunktet en melding om en savnet person, så da ble ikke dette sikret de første dagene, sier Volden.

Endret signalementet

Så sent som tirsdag denne uken fikk politiet nye opplysninger som gjør at de endret signalementet på den etterlyste. Kvinnen er ikke 177 cm høy, men bare ca. 165 cm. Endringen skyldes ifølge etterforskningslederen at politiet fikk oppgitt feil høyde da kvinnen ble meldt savnet.

Den savnede kvinnen har farget blondt hår. Hun hadde på seg en kort sort jakke, blå jeans og brune sko.

– Hun er 50–55 kilo. Altså er hun liten og tynn, sier Volden.

Hennes venninne skal ha hatt på seg en blå sid jakke, lilla treningsbukse og sorte joggesko med grønt på denne kvelden.

Den rumenske kvinnen (31) har bodd i Trondheim siden i sommer. Foto: Privat
Vi ønsker opplysninger fra alle som kan ha sett den rumenske kvinnen (31) eller hennes venninne i Østbyen natt til 1. november, sier politiets etterforskningsleder John Ola Volden. Foto: VEGARD EGGEN
Den savnede kvinnen har farget blondt hår. Hun hadde på seg en kort sort jakke, blå jeans og brune sko. Hun er165 cm høy. Foto: Privat