Uten motmeldinger fra Ø/V endte syd i 4 spar. Fra vest kom ruter dame i utspill til esset. Hvis trumfen sitter 3-2 er det bra sjanser, men da spillefører spilte ess-konge i spar kastet øst en ruter i andre trumfrunde. Dermed er det to sikre trumftapere.

Hvordan må det da sitter for at utgangen skal kunne vinnes? Kløverfargen må gi fire stikk slik at en ruter kan kastes. Men det er også fare for to hjertertapere som i så fall sammen med de to stikkene som må tapes i trumf fører til bet.

Så hjerter ess må sitte foran. Men hvis kløveren sitter for eksempel 3-3 med damen hos vest går det galt uansett. For spillefører må få tatt den fjerde kløveren og kastet sin ruter og deretter spille hjerter mot kongen. Men hvis vest har tre kløver trumfer han den fjerde kløveren, tar det siste trumfstikket sitt og spiller ruter. Syd må trumfe, og da må han spille unna hjerter konge til slutt. Vest må ha fire kløver. Beste sjanse er denne sitsen:

Det er noen andre 4-2 sitser med fire hos vest du kunne spilt på, men dette er den største sjansen. Etter ess-konge i spar spilles kløver til nieren! Siden det sitter som det må spilles så kløver til kongen, kløver til knekten og kløver ess med avkast av ruteren. Vest følger lydig. Så spilles hjerter mot kongen, og forsvaret vinner kun ett stikk i hjerter og to i trumf.

Her kan du lese mer om bridge.