Vest åpnet med 1 hjerter, nord sa 2 ruter, og etter at øst støttet til 2 hjerter endte etter hvert syd i 4 spar. Vest spilte ut ruter knekt. Det ser lyst ut, det kan vel ikke tapes mer enn ett stikk i trumf og to i hjerter? Men det er et lite faremoment. Utspillet er ganske sikkert singelton.

Det er imidlertid ikke så stor fare, for siden øst må ha K-D i ruter har vest trolig E-K i hjerter, og da har ikke øst noe inntak så han kan få spilt ruter som gir vest en trumfhøyning om trumfen sitter 4-1 som her. Det kan være fristende å starte med E-K-kn i spar. Men det blir galt, for se hva som skjer da:

Vest er inne på spar dame over syds knekt i fargens tredje runde. Vest tar for E-K i hjerter og spiller kløver. Nord er inne, og det på et ubehagelig tidspunkt for spillefører. Han kan ikke komme seg over til syd på annen måte enn å stjele ruter. Og det går galt, vest får forfremmet sin trumfnier til betestikket.

Løsningen er å kvitte seg med nords kløverhonnører. Inne på ruter ess tas for kløver ess. Så først spilles tre ganger spar fra topp. I den andre og tredje sparrunden kastes kløver dame og konge fra nord! Idet vest kommer inn på spar dame etter dette kan han ta de to hjerterstikkene, men så kan han ikke nekte syd å få komme inn slik at han kan få tatt ut vests spar 9 med tieren.

Her kan du lese mer om bridge.