Sjekk værvarselet her!

Trøndelag opplever det største vårsnøfallet noensinne! Veitrafikksentralen opplyser lørdag morgen at alt mannskap er ute og brøyter – men at de ikke klarer å ta unna all snøen langs veiene.

- Vi har store utfordringer på grunn av nedbørsmengdene, sier vaktoperatør Bente Arnegård.

Prioriterer hovedveier

Både i trafikkerte Okstadbakken og i Moholtlia lå det mye snø i veibanen lørdag morgen. På E6 mellom Stjørdal og Åsen klaget bilister over mye slaps og snø.

- Enkelte plasser er det dårlig brøytet. Vi prioriterer i første omgang hovedveiene. Bilister må ta det med ro og kjøre etter forholdene, oppfordrer Arnegård.

Verre søndag

Ifølge Meteorologisk institutt ble det lørdag morgen registrert 15,5 cm. snøfall siste døgn på Voll i Trondheim. Og snøværet fortsetter i helga. Spesielt søndag morgen og formiddag vil det lave ned i Midt-Norge.

- I morgen tidlig vil det passere en front som vil gi sammenhengende nedbør i Trøndelag, med sludd på kysten og ellers snø. Lokalt vil det bli vanskelige kjøreforhold, sier meteorolog Tone Christin Thaule i Meteorologisk institutt.

Varsler 40 cm.

Les også: Halv meter snø i vente. Sjekk 15-dagersvarselet!

Prognoser for de neste fire dagene viser mer enn 40 cm. snø i de mest snørike områdene.

Mandag og tirsdag vil det fortsatt bli byger, med korte perioder med oppholdsvær. Først onsdag vil det bli mer varig oppholdsvær i Trøndelag.

Tenker ikke budsjett

Også i Trondheim Bydrift er brøytemannskapene i full aktivitet.

- Det har vært en værrik vinter. Men vi har ikke fokus på budsjett nå mens uværet pågår. Vi har et mandat, og det er er å rydde veiene. Det skal vi klare, sier ansvarlig for bygatene og de kommunale veiene, Per Arne Sæther til Adresseavisen i dag.

Natt til fredag var for eksempel 87 ansatte ute for å brøyte. En slik utkalling koster én million kommunekroner.

Sjekk føret på veiene her!

Nedsnødd. Mer aktuelt med snømåking enn gravearbeid på Lademoen lørdag morgen. I Trondheim er det registrert 15,5 cm. snøfall siste døgn. Foto: JOHN SUND