20-åringen som omkom under storflommen for fjorten dager siden ble i dag bergavet i Åfjord kirke. Karol døde etter at bilen han kjørte forsvant i kollapsen av Arnevikbrua.

I en fullsatt kirke fulgte familie, venner og kjente begravelsen i Åfjord i formiddag.

Ventet barn

Lille julaften i fjor ble han gift med sin Julanta og paret ventet barn i juni.

- Til tross for sin unge alder, var Karol klar til å være ektemann og pappa. Han var så glad når ultralyden viste at alt var ok med babyen de ventet, sa prestene - først på norsk og deretter på polsk.

Det ble en helt spesiell begravelse i Åfjord kirke. Den var tospråklig - på norsk og polsk.

Tre prester

Ciecka var polsk men hadde bodd i Norge sammen med familien de siste ni årene. Familien er katolikker og begravelesen ble gjennomført med tre prester, deriblant sognepest Kristian Kjenes.

Begravlsen var tospråklig og foregikk både på norsk og polsk. Hele Karols familie i Norge og polen var tilstede. Det var også ordfører i Åfjord Oddbjørn Rømma og representanter for politi og redningsmannskaper.

På båren var det blomster og det ble lest opp hilsener fra kona Julanta, foreldre, lillebror og fra skolen i Roan.

I tråd med tradisjonen for en katolsk begravelse ble symbolene lys, vann og røkelse tatt i bruk i Åfjord kirke.

På båren var det blomster og det ble lest opp hilsener fra kona Julanta, foreldre, lillebror og fra skolen i Roan. Foto: DAN ÅGREN
Det er Karol Ciecka, 20 år, som er savnet etter flommen i Åfjord. Familien er opprinnelig polsk, men Karol har bodd i Roan og Åfjord i nærmere ti år.