Glem Nidarosdomen, Erkebispegården og profileringen som kirkehovedstad!

Når Den norske kirke skal avgjøre om Kirkemøtet i Trondheim, som blir åpnet i dag og blir avsluttet på onsdag, har vært vellykket eller ikke, teller hotellfasiliteter mer enn noe annet.

Med unntak av dagens åpningsmøte og generaldebatt og kveldens middag, med ordfører Rita Ottervik som vert, alt i Erkebispegården, blir øvrige møter og måltider på Scandic Nidelven.

– Kravene til størrelsen på møtelokaler er med årene blitt så omfattende at det er svært få hoteller som har anledning til å ta på seg arrangementet, bekrefter assisterende direktør Gerd Karin Røsæg i Kirkerådet.

Stikkordene i kravspesifikasjonen er blant annet møteromskapasitet, gangavstand til kirke, grønn profil og pris.

– I tillegg til en godt fungerende plenumssal, trenger vi seks komiterom med plass til 22 - 24 personer. Et arrangement med plenums- og gruppemøter fra tidlig formiddag til sent på kveld og sekretærer som arbeider til langt på natt, gjør Kirkemøtet til en stor utfordring for hotellet, sier Røsæg.

Hun har akkurat slått seg ned på bakerste benk i Trondhjemssalen 1 på Scandic Nidelven. Selv om det er nesten to døgn til den første plenumssamlingen for de 116 delegatene på Kirkemøtet, også kalt «Kirkens Storting», er alt klappet og klart.

Strålende fornøyd

– Suverent! Alt var på plass da vi kom, smiler Øyvind Tobiassen, rådgiver i Kirkerådet og med hovedansvar for alt det praktiske under de syv dagene i Trondheim. Så langt er han strålende fornøyd.

– Personalet er så serviceinnstilt at vi fikk nesten kjeft fordi vi ville løfte et bord på egen hånd, sier Tobiassen.

Kontrakten med Scandic Nidelven er foreløpig på tre år. Dersom hotellet får tommelen opp for arrangementet, øker sjansen for at Trondheim blir fast kirkemøteby.

Det er direktør Kjetil Vassdal meget bevisst på.

– Vi har brukt mye tid på forberedelser og skal gjøre alt vi kan for at deltagerne skal bli fornøyd. Våre ansatte kommer til å være på tå hev. Å kunne sikre oss en forlenget kontrakt for et så omfattende arrangement, ville bety enormt mye både for hotellet og for Trondheim , sier Vassdal.

– Suverent! Alt var på plass da vi kom, smiler Øyvind Tobiassen, rådgiver i Kirkerådet og med hovedansvar for alt det praktiske under de syv dagene i Trondheim. Foto: jens petter søraa