Den grønne ruta er anbefalt omkjøring når Haakon VIIs gate blir stengt. Delen i Haakon VIIs gate som blir stengt er markert med rødt. Foto: Statens vegvesen

- Det er anarki i trondheimstrafikken. Trøndere er ikke flinke til å stå i kø, og altfor mange respekterer ikke skiltene. Jeg tror folk kjører feil helt bevisst, sier politioverbetjent Knut Sivertsen, leder for trafikkavdelingen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han sier at de fleste feilkjøringene i Trondheim gjøres ved Strindveien ved Lerkendal, i Tordenskiolds gate i Midtbyen og ved Sirkus shopping.

- Folk reagerer ikke på at de blir bøtelagt heller. Reaksjonen er «shit happens», så kjører de ulovlig neste gang også, sier Sivertsen.

I dag lar han imidlertid tvilen komme bilistene til gode. Han tror folk har kjørt feil i god tro på Haakon VIIs gate på Lade i Trondheim.

- Det har kommet meldinger om at folk har kjørt i feil kjørefelt. UP har vært på stedet og mener det har vært mangelfull skilting. De har derfor valgt å ikke bøtelegge noen, men Veitrafikksentralen og entrepenøren er varslet om skiltingen, sier Sivertsen.

LES OGSÅ Først snur bilisten - så kjører vedkommende mot kjøreretningen

Brustøping

I dag støpes brua som skal gå over Haakon VIIs gate på den nye sykkelekspressvegen fra Arkitekt Ebbels gate til Bromstadvegen.

Haakon VIIs gate ble derfor stengt fra avkjøringen ved Rotvoll til der Innherredsvegen går over Haakon VIIs gate fra klokken 05.30 torsdag til klokken 06.00 fredag.

Fra avkjøringen til Rotvoll til rundkjøringen ved IKEA er det enveiskjøring, og kjøreretningen mot Lade er den som er tillatt. Det er her feilkjøringene har foregått.

Flere har varslet både politiet, Vegtrafikksentralen og adressa.no om bilister som ikke følger skiltene på stedet.

ADRESSA PLUSS: Prosjekter for 683 millioner i 2015

Følg adressa.no på Facebook

Flyttet skiltene

Da adressa.no var på stedet rundt klokken 10.30 torsdag formiddag, var politiet der og flyttet skiltene lenger ut i veien, slik at de ble mer synlige. Det er også satt opp bukker for å hindre bilister i å kjøre feil.

For de som kommer fra Omkjøringsveien som skal til Lade anbefales det at man kjører til Rotvollskrysset, for å kjøre ned Innherredsvegen til Strindheimskrysset, før man kjører over den nye Leangbrua til Lade.

Politioverbetjent Knut Sivertsen tror at folk har kjørt feil i god tro denne gangen. Men det er heller unntaket enn regelen. Foto: Glen Musk