– Per nå er ingen bestemt beslutning tatt, vi avventer hva ledelsen i Norway Cup sier før vi eventuelt gjør noe inn mot våre påmeldte lag, melder daglig leder i Ranheim breddefotball, Snorre Auran.

Rolig stemning

Heller ikke hos Gimse idrettslag er det bekymring å skue.

– Vi hører på hva politiet og regjeringen sier. Hvis vi får beskjed om å bli hjemme, så drar vi ikke, men slik det er nå, så er planen at vi sender lagene nedover. Vi har pratet litt om det, men det er fortsatt veldig nytt. Siden vi ikke har fått annen beskjed, tenker vi å reise tidlig på lørdag, sier leder for Gimse idrettslag, Ann Magritt Aamo.

Har beredskapsplan

Rennebu idrettslag sender også sine unge håpefulle ned til Østlandet som planlagt.

– Så lenge ikke vi har hørt noen ting fra Norway Cup, så forholder vi oss til at det blir turnering, sier lagleder for jenter 16 i Rennebu fotballgruppe, Lena Olufsen Lien.

Generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg beroliger med at turneringen har en beredskapsplan klar om noe skulle inntreffe.

– Vi har en beredskapsplan, som selvsagt blir forsterket. Politiet jobber for at vi skal føle oss trygge både på turneringen, og i Oslo generelt. Foreløpig har det ikke vært mange bekymrede telefoner, men det har vært mer sporadisk kontakt med noen foreldre som har vært bekymret. Disse kan jeg bare berolige med at vi samarbeider nært med politiet, og stoler på de tiltak de eventuelt vil sette inn, sier Kyvåg.

Terrortrusler

I dag tidlig ble det meldt fra om terrortrusler mot Norge. Truslene er ikke mot verken et konkret mål, eller et konkret tidspunkt, men innenfor et tidsbegrenset perspektiv. Alle politidistriktene i Norge har satt inn økt beredskap, og det er også økt vakthold rundt de viktigste stedene og bygningene i Norge, slik som Slottet og Stortinget. Norway Cup er meldt å være en av de viktigste terrormålene. Fra Trøndelag har over 30 lag meldt seg på.

Tore Østlie, ansvarlig for kampoppsett i Norway Cup, sier at det ikke er noen lag som har meldt seg av så langt.

– Vi har omtrent samme antall oppmeldte som tidligere, både fra Norge, og utlandet. Vi er ikke så stor internasjonal turnering, men har i underkant av 100 lag påmeldt fra utlandet, de fleste lagene er fra Norge. Til sammen er det over 30 000 barn som er påmeldt i år, sier Østlie.

Føler seg trygg

Frode Kyvåg forholder seg foreløpig rolig til truslene.

– Jeg har nettopp vært i en lengre samtale med politiet, og jeg føler meg trygg på at de vil komme med nødvendige tiltak om det trengs. Vi kan ikke avlyse turneringen, men vi samarbeider nært med politiet, sier Kyvåg til Adresseavisen.