I dameklassen blir laget Ida Wennevold, Gunn Helness, Liv Marit Grude og Bodil Øigarden. I skrivende stund leder laget med Terje Aa, Allan Livgård, Sam Inge Høyland og Finn Brandsnes finalen i åpen klasse, men med 32 spill til har fortsatt Lars Eide og to av hans sønner (Harald og Petter) samt Bård Kåre Græsli sjansen.

Hvilken kontrakt ville du ønsket å være i her? 27 balanserte poeng til sammen tilsier 3 grand. Men siden øst har meldt hjerter er det en dårlig sjanse, for hjerteren sitter neppe 4-4. Med hjerter ut mot 3 grand er det kun syv toppstikk. En eventuell kløverfinesse kan gi det åttende, men det er ingen vei utenom å presse ut ruter ess. Og da tar vel forsvaret beten i hjerter?

Lars og Harald Eide unngikk av en eller annen grunn 3 grand, og spilte faktisk delkontrakten 3 spar. Terje Aa og Allan Livgård meldte det som er normalt, 3 grand. Slik så hele spillet ut:

Med hjerter ess ut så det mørkt ut, men den teoretisk sett dårlige, dog normale utgangen 3 grand var plutselig helt nedlegg siden hjerteren var blokkert! Øst kunne ikke få godspilt fargen før ruter ess ble revet bort.

Det endte med elleve stikk, +460. Med +140 til N/S ved det andre bordet ga spillet 8 imp til laget som ledet etter halvspilt finale.

Her kan du lese mer om bridge.