Det er som vanlig seks utslagsrunder før finalelagene er klare. I 5.runde møttes Kristiansand BK og Stavanger. Eks-trønderen Snorre Aalberg la ut en artig video med rapport fra den kampen på sin blogg. Hans klubb Kristiansand vant og møter Heimdal BK i 6.runde, men Aalberg innrømmet de var heldige i noen slemspill. Her ett av de, hvor Aalberg åpnet med 1 kløver som nord. Syd sa 1 hjerter som viste spar (såkalte kløverføringer), og nord kom tilbake med 4 kløver som viste sparstøtte, god kløverfarge og 18-19 poeng.

Syd kontrollmeldte 4 ruter. Hva nå? Her synes jeg nord overtenkte litt da han forsøkte å være forsiktig med 4 hjerter. Han burde sagt 4 grand. Om det mangler to nøkkelkort (essene og trumf konge) må det stoppes i 5 spar som kanskje kan være bet, men da må syds 4 ruter ha vært en overmelding. Hvis nord hadde sagt 4 grand ville syd vist tre nøkkelkort, og nord kunne avsluttet med 6 spar. Slik det gikk var det syd som spurte med 4 grand, og da ble syd spillefører i 6 spar.

Spilt av syd er 6 spar en usikker kontrakt, med hjerter ut må esset sitte foran kongen. Hvis nord er spillefører er slemmen betydelig bedre og nesten helt trygg. Men flaksen i dette spillet var på Kristiansand sin side, vunnet slemsving siden Stavanger var i 4 spar.

Her kan du lese mer om bridge.