Ø/V var med helt til 5 ruter før syd nok gamblet litt da han sa 6 kløver. Vest spilte ut to store ruter, syd trumfet den andre.

Muligheten er gode sett fra syds synsvinkel, hjerterfargen kan gi nok stikk, og selv med 4-2 sits kan den femte hjerteren godspilles med en stjeling. Det ville i så fall gitt to hjerteravkast for spar hos syd. Selv som her, med 5-1 i hjerter er det håp, spar dame kunne vært en dobbelton. Syd tok ut trumfen i tre runder og spilte hjerter ess, hjerter til kongen i den hensikt ta damen og resten hvis hjerter ga fem stikk, og å stjele en hjerter for så å forlange tolv (2+4+0+6) hvis knekten satt fjerde.

Men da vest ikke fulgte farge i andre hjerterrunde, og spar dame ikke satt dobbel ble det en bet. Løsningen er enkel, og gratis. Etter tre runder trumf koster det ingen ting å spille enda en trumf og kaste spar fra nord. Det skjer idet dette er igjen:

Å spille kløver 10 ødelegger ikke de opprinnelige sjansene, men tar også med seg at fem hjerter sitter sammen med spar dame gardert. For hva skal øst kaste på kløver 10?

Hvis han kaster hjerter godspilles den femte hjerteren (jevnere sits gjør det enkelt uansett). Hvis øst kastet spar på kløver 10 spilles etter to runder hjerter (oppdager 5-1 sitsen) E-K i spar og damen kommer på, knekten gir det tolvte stikket.

Her kan du lese mer om bridge.