Heltidsstudenter ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (Hist) avlegger i snitt 48,4 studiepoeng, noe som er best i landet blant de tradisjonelle høyskolene og universitetene. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

- Det er gøy å se at Hist har hardtarbeidende og flittige studenter, sier Gina Helstad.

- Har motiverte studenter

Hun er leder av Studentparlamentet ved Hist og er svært fornøyd med tallene som viser at høyskolen hevder seg i teten når det gjelder å få studentene gjennom studieløp på normert tid.

- Jeg tror det handler om systematisk jobbing over tid. Hist har gitt studentene gode rutiner som gjør at de klarer å fullføre det de har satt seg som mål, mener Helstad.

Å peke fingeren på én eksakt grunn til at Hist er på toppen, er vanskelig, men Helstad tror det har mye å si at Trondheim har godt rykte på seg blant studentene.

- Trondheim og Hist tiltrekker seg studenter som er motiverte, og som kom med høye karakterer fra videregående skoler, sier Helstad.

Prioriterer utdanning

Til tross for gode resultat, håper Helstad at tallene ikke blir noen sovepute.

- Vi må fortsatt konsentrere oss om kvaliteten, og selv om man har høy studiepoengproduksjon, så betyr det ikke at alt er bra, sier hun.

Studiedirektør Gunnar Bendheim ved Høgskolen i Sør-Trøndelag forteller at de har ligget i toppsjiktet i antall studiepoeng per student i flere år.

- Vi prioriterer utdanningsdelen av virksomheten høyt. Det kan være litt tilfeldigheter som gjør at vi havner øverst i år, men det viktigste er at prestasjonene holder seg stabilt. Vi bruker mye av våre faglige ressurser rett inn i utdanningsaktiviteten, forklarer han.

Nye læremetoder

Det kan ha gått på bekostning av blant annet forskning, men det er også noe Hist har forsøkt å bøte på de siste årene. Bendheim lover likevel at utdanningen vil bli prioritert høyt fremover også.

- Fagavdelingene våre jobber med å iverksette et stort og flerårig prosjekt som har fått navnet «Optimal læring». Dette skal ytterligere bedre utdanningskvaliteten og handler blant annet om nye læremetoder, forklarer Bendheim.

Alle trivselsundersøkelser tyder på at flesteparten av studentene trives ved Hist og Trondheim.

- Det betyr høy søkning på våre utdanninger, og god inntakskvalitet blant studentene våre, sier studiedirektøren fornøyd.

Gina Helstad, leder av Studentparlamentet ved Hist er fornøyd med at studentene ved høyskolen er de som tar flest studiepoeng i løpet av ett år. Foto: Studentparlamentet Hist