I Mix-mesterskapet ble det et skotsk par på førsteplass, finsk sølv og polsk bronse. Beste norske ble Sofie Grashold Sjødal og Christian Bakke på 11.plass. Her var det et uvanlig motspill, men avslutningen tyder kanskje på at vest ikke helt så hva det var han hadde fått til. Syd var i 4 hjerter, og vest tok for ess-konge i spar. Kanskje Ø/V hadde en misforståelse med hensyn til østs påkast, for vest fortsatte med spar til dobbeltrenons, normalt et dårlig motspill.

Denne gangen kostet det ikke noe siden ruter knekt satt velplassert, så spillefører tjente ikke noe på å kunne trumfe på den ene siden og kaste en taper fra den andre. Han kastet ruter fra nord og trumfet på hånden. Det fulgte hjerter konge og hjerter til knekten og østs dame. Derfra kom ruter knekt til kongen og esset, og dette var igjen:

Nå kunne vest ha fullført noe som ville vært et fantastisk motspill mot en 4 hjerter som egentlig alltid kan vinnes. Han kunne spilt spar til trippelrenons! Det ville gjort at østs trumfnier forfremmes til betestikket. Men da vest i stedet spilte kløver kunne spillefører stikke og ta ut trumfen, ti stikk.

Ungdoms EM fortsetter fredag til søndag med hoveddturneringer for par i fire årsklasser (to for hvert kjønn), de yngste er maks 15 år, de eldste under 26. Det deltar totalt fire norske par.

Her kan du lese mer om bridge.