Syd var i 6 spar. Selv storeslem er ikke så dumt om en kun ser på N/S, men for hardt. Den avhenger av 2-2 i hjerter (40%). Lilleslem er nedlegg om ikke hjerter sitter 4-0. Kløver dame kom i utspill. En liten kløver ble rutinemessig trumfet i andre stikk. Motpartens trumf ble så tatt ut fulgt av hjerter ess.

Hvis den fargen hadde vært fordelt 2-2 eller 3-1 ville spillet vært over på sekunder. Men da vest kastet ruter i første hjerterrunde måtte det mer til. Løsningen er innspill, og det er vest som må spilles inn. Ruter konge trumfes hos nord, så kløver konge med hjerteravkast. Dette er igjen:

Nå var det bra å ha trumfet en kløver i andre stikk. På kløver 5 fra nord kaster syd hjerter! Dette lykkes siden vest er alene om å ha kløver. Idet vest kommer inn må han spille minorfarge til dobbeltrenons, og da trumfes hos nord mens syd siste, lille hjerter forsvinner – tolv stikk.

Et lignende innspill kan se mulig ut ved å spille inn vest i ruter (om han hadde hatt esset). Men det blir vanskelig å gjennomføre da det ikke er overganger nok til å kunne eliminere all kløveren og fortsatt ha ruter konge i behold. Her hadde øst ruter ess, så det ville gått galt uansett. Så du tidlig at det måtte avgis kløverstikk for å vinne slemmen?

Her kan du lese mer om bridge.