Manglende studentboliger og et trangt boligmarked presser studentene til å se på alternative boløsninger i Trøndelag – noen tyr til camping.

- Vi skal bo i campingvogn gjennom hele studietiden. Vi var så bitre på hybeltilbudet og ønsket ikke å støtte hushaiene, sier kommende student Ånund Bygland.

SE VIDEO: Skal bo fire år i denne vogna

Sammen med samboer Ina Marie Jæger skal han tilbringe minimum fire år på Øysand camping, under studietiden på Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), men de er ikke alene.

- Større pågang i år

Flere campingplasser adressa.no har vært i kontakt med bekrefter at studenter tar kontakt når semesterstart nærmer seg.

- Vi får forespørsler fra studenter som ønsker langtidsleie. Campingplassen stenger 1. september hos oss, så da er vi nødt til å henvise dem videre, sier Mari Myrenget ved Storsand camping.

Hun sier at trykket er større enn tidligere.

- Vi har fått noen henvendelser i år, mot ingen det foregående året, så etterspørselen er der, forteller Myrenget.

- Får seg et sjokk

På Øysand camping er de ikke overrasket over studentpågangen.

- Vi har studenter som kommer hit hver høst, og i fjor var det ganske mange henvendelser, sier daglig leder Erlend Antonsen i Øysand camping.

Så langt har studentrushet latt vente på seg, men Antonsen tror at trykket vil øke innen to uker.

- Rushet kommer først nå, og det er nok flere som ringer til Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) etter studentbolig. De vil få seg et sjokk, sier Antonsen.

- Har ingen steder å dra

Han tror ikke studentene velger å campe kun fordi det er billigere.

- De kommer hit fordi de må, ikke fordi de velger det selv. De har ingen andre steder å dra, sier Antonsen.

Andre campingplasser adressa.no har vært i kontakt med forteller om lignende tilfeller. Både Hembre camping i Stjørdal, Sandmoen i Trondheim og Flakk camping sier de har eller har hatt studenter boende hos seg.